Aromātiska un garšīga makrele krāsnī: ģimene lūdz gatavot tikai šādi.

Mēs jums pastāstīsim, kā cept skumbrijas, lai tās nemaz nesmirdētu un viesi prasītu vēl.

Makrele cepeškrāsnī iznāk smaržīga un garšīga / foto depositphotos.com

Katrai pieredzējušai saimniecei ir sava kroņa recepte, kā garšīgi pagatavot zivi krāsnī. Tomēr vienmēr ir vērts izmēģināt ko jaunu, lai iepriecinātu sevi, savus tuviniekus un viesus.

Mēs esam apkopojuši trīs interesantus variantus, kā marinēt skumbrijas cepšanai. Zivis iznāks smaržīgas, ar kraukšķīgu garoziņu un maigu iekšpusi.

Cepta makrele ar sojas mērci un citronu

Šo recepti var uzskatīt par gandrīz klasisku. Tajā zivi sagriež porcijās, marinē un pēc tam cep. Lai pagatavotu šādu ēdienu, ir nepieciešams:

  • vienu makreli;
  • pipari;
  • koriandrs;
  • piecas ēdamkarotes sojas mērces;
  • viena ēdamkarote citrona sulas;
  • viena tējkarote cukura;
  • viena ēdamkarote augu eļļas.

No zivs atdaliet galvu, asti, spuras un mugurkaulu. Notīriet iekšpusi un rūpīgi nomazgājiet. Filejas no abām pusēm sasmalciniet ar garšvielām un sagrieziet kumosa lieluma gabaliņos.

No folijas izveidojiet laivas. Ievietojiet zivis tajās ar ādu uz augšu. Pēc tam pagatavojiet marinādi makrelēm. Sajauc citronu sulu, sojas mērci, eļļu un cukuru līdz viendabīgai masai. Cukuram pilnībā jāizšķīst.

Aplej ar šo mērci zivis un atstāj uz 30 minūtēm. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep makreles 15 minūtes. Ir svarīgi pārbaudīt, vai zivs ir apbrūnējusi, nav pārgatavojusies, bet iekšpusē ir mīksta un sulīga.

Skumbrija cepeškrāsnī skābā krējuma un sinepju mērcē

Zivis pēc šīs receptes iznāk maigas, ar vieglām pikantām notīm un patīkamu graudaino sinepju kraukšķīgumu. Pagatavošanai ņem:

  • divas skumbrijas;
  • trīs vidēja lieluma sīpoli;
  • 100 gramus skāba krējuma (15-20%);
  • tējkarote galda sinepju;
  • tējkaroti graudainu sinepju;
  • ēdamkarote sojas mērces;
  • 0,5 tējkarotes sāls;
  • nedaudz maltu melno piparu.

Notīriet un noskalojiet zivis, lai uz tām nebūtu melnu plēvju vai asiņu. Sagriež 1,5-2 cm lielos gabaliņos. Tad pagatavojiet marinādi ceptai makrelei.

Sajauc ar putukrāsni divu veidu sinepes, skābo krējumu, sojas mērci un garšvielas. Sīpolu sagriež plānos pusgriezumos un pievieno mērcei, samaisa. Iegremdē zivis marinādē un atstāj uz 30 minūtēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepšanas formā izvietojiet sīpolus ar mērci un uz tiem zivju gabaliņus. Cep 30 minūtes.

Skumbrija cepeškrāsnī ar burkāniem un sīpoliem

Šajā receptē skumbrija cepeškrāsnī cepta vesela. Pagatavošanai ņemam:

  • vienu makreli;
  • viens burkāns;
  • viens liels sīpols;
  • divas ēdamkarotes augu eļļas;
  • astoņi raudenes pipari;
  • 0,5 tējkarotes sāls;
  • viens citrons;
  • svaigi garšaugi.

Ja zivis ir sasaldētas, tās uz nakti jāieliek ledusskapī, lai atkausētos. Pēc tam izņem iekšpusi, spuras, galvu un asti. Ja atstājat galvu, neaizmirstiet noņemt žaunas.

Noskalojiet skumbriju no iekšpuses un ārpuses, nosusiniet to ar salvetēm vai papīra dvieļiem.

Lasiet arī:

Sajauciet sāli un piparus un ar šo maisījumu nosmērējiet zivis no iekšpuses un ārpuses. Kamēr zivs marinējas, sagatavojiet dārzeņus.

Nomizojiet burkānus un sarīvējiet tos uz smalkas rīves. Sīpolu nomizo un sagriež plānos ceturtdaļgriezumos vai mazos kubiņos. Uzkarsē pannu ar eļļu un apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno burkānus un gatavo, līdz tie kļūst mīksti.

Pildiet zivis ar dārzeņiem un ietiniet tās folijā. Novietojiet to uz cepamā šķīvja ar vēderu uz augšu.

Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Piecas minūtes pirms beigām foliju noņemiet, lai veidotos jauka garoziņa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pusi citrona sulas vai dekorē ar citrusaugļu šķēlītēm un sasmalcinātiem zaļumiem.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai