3 mutē kūstošas cepumu receptes: klasiskās, ar ķiršiem un pat bez šokolādes.

Pareizi pagatavots brownie kūst mutē un piepilda mājokli ar pārsteidzošu garšu.

Brownie ir neticami šokolādes recepte / kolāža My, foto depositphotos.com

Tikai nedaudzi cilvēki nav izmēģinājuši vai vismaz dzirdējuši par neticami šokolādes desertu “brownie”.

Sāksim ar to, kas izgudroja brownie, kas tiek uzskatīts par klasisku amerikāņu konditorejas izstrādājumu. Tiek uzskatīts, ka brownie ir radies, pateicoties Bertai Palmerei, Čikāgas sabiedrības dāmai. Viņa 1893. gadā lūdza savu konditori pagatavot desertu, ko varētu iepakot pusdienu kastītēs sievietēm Pasaules izstādē.

Lai gan konditora vārds nav saglabājies, ir zināms, ka viņš šokolādes desertu pārlija ar vaniļas un aprikožu glazūru un pārkaisīja ar riekstiem. Tā rezultātā “brownie” kļuva plaši pazīstams, un daudzi maiznieki radīja savas šī konditorejas izstrādājuma versijas.

Mēs esam sagatavojuši trīs šokolādes deserta variācijas.

Brownies – klasiskā recepte

Šo cepumu var uzskatīt par pamata cepumu. Lai to pagatavotu, ir nepieciešams:

  • 200 g tumšās šokolādes (50-60 %);
  • 110 gramu sviesta;
  • trīs olas;
  • 180 g cukura;
  • trešdaļa tējkarotes sāls;
  • 80 g miltu;
  • 25 grami kakao pulvera;
  • tējkarote vaniļas cukura.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sviestu un šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī. Vislabāk to darīt īsos desmit sekunžu impulsos. Jābūt uzmanīgiem, lai šokolāde nesasvīstu.

Olas, vaniļu, sāli un cukuru saputo ar mikseri līdz pūkainai masai. Ielej šokolādes un krējuma maisījumu un samaisa. Iesijā kakao un miltus un maigi mīca, līdz mīkla kļūst gluda.

Šo desertu vislabāk pagatavot 20 x 20 cm kvadrātveida formā. Izklājiet to ar pergamentu un izsmērējiet ar eļļu. Ielej tajā mīklu un izlīdzina ar lāpstiņu.

Atsevišķi ir vērts pieminēt, cik ilgi cepam cepumus. Parasti tas aizņem apmēram 20-25 minūtes. Pārbaudām ar zobu bakstāmo – tam jābūt mitram, jo tāda ir šī deserta tekstūra. Cepšanas laiku var vēl mainīt, padarot kūku mitrāku vai sausāku pēc savas gaumes. Atdzesējam mīklu līdz galam un pēc tam to izņemam. Sagriež kvadrātiņos un pasniedz. Pēc vēlēšanās var dekorēt ar pūdercukuru un piparmētrām.

Brownies ar ķiršiem

Šis ir interesantāks variants, kurā bagātīgo un blīvo kūkas garšu paspilgtina ogu skābums. Tam mēs ņemam:

  • 200 gramus tumšās šokolādes;
  • 250 grami konservētu ķiršu;
  • trīs olas;
  • 60 gramu sviesta;
  • 140 grami miltu;
  • 200 grami cukura;
  • 45 grami kakao pulvera;
  • šķipsniņa sāls.

Pārejam pie tā, kā pagatavot cepumus. Ķiršus ieberiet sietā. Katliņā izkausē sviestu un šokolādi, maisot. Kamēr masa atdziest, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Saberziet olas un cukuru bļodā, līdz olas kļūst pūkainas un gaišas. Sajauc ar šokolādes daļu.

Lasīt arī:

Ieber izsijātos miltus, sāli, kakao un samaisa līdz viendabīgai masai. Mīklai pievieno pusi ķiršu un samaisa.

Izklājiet cepšanas trauku ar pergamentu un izsmērējiet ar taukvielu. Izklājiet mīklu, izlīdziniet ar lāpstiņu un pārberiet ar atlikušajām ogām.

Cep apmēram 30-40 minūtes. Ievērojiet mīklas stāvokli.

Budžeta brownies – recepte ar kakao

Šokolāde visu laiku kļūst arvien dārgāka, taču tas nav iemesls, lai atteiktos no šī pārsteidzošā deserta pagatavošanas. Jūs varat vienkārši lietot vairāk kakao. Tomēr jāņem vērā, ka kūka būs mazāk salda nekā ar šokolādi. Pēc izvēles var lietot vairāk cukura. Lai pagatavotu šo lētāko cepumu recepti, ņemam:

  • 150 gramus sviesta;
  • 250 grami cukura;
  • 65 grami kakao pulvera;
  • divas olas;
  • 70 g miltu;
  • tējkarote vaniļas cukura;
  • šķipsniņa sāls.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 165 grādiem (režīms no augšas uz leju). Formu izklāj ar cepamo papīru un ietaukā to.

Ūdens peldē izkausē kubiņos sagrieztu sviestu ar cukuru, sāli un kakao. Ik pa laikam samaisa. Neuztraucieties par biezo konsistenci, tai jābūt.

Ļaujiet maisījumam atdzist. Pievienojiet olas un vaniļu pa vienai, samaisiet līdz viendabīgai masai, tad pievienojiet miltus un atkal samaisiet.

Ielej mīklu formā, izlīdzini virsmu un cep apmēram 20-25 minūtes.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai