Galvenais noslēpums ir saprast, kā ola reaģē uz siltumu. Mikroviļņu krāsnī olas baltums un dzeltenums savienojas zibens ātri.
Saite kopēta
Kā pagatavot olu kulteni bez pannas / Kolāža My, Pixabay/stevepb, Pixabay/jhenning fotoattēli
Jūs uzzināsiet:
- Kraukšķīgu glazūru var pagatavot tieši mikroviļņu krāsnī.
- Galvenais noslēpums ir saprast, kā ola reaģē uz siltumu.
Ir veids, kā pagatavot perfektu olu kulteni bez pannas vai plīts – ātri, tīri un tikai minūtes laikā.
Rezultāts jūs pārsteigs: tā izskatās un garšo gluži kā kraukšķīga glazēta ola, tikai tā tiek gatavota tieši mikroviļņu krāsnī, raksta Express.
Galvenais noslēpums ir saprast, kā ola reaģē uz karstumu. Mikroviļņu krāsnī olas baltums un dzeltenums zibenīgi sastingst, taču ir svarīgi tos nepāržāvēt, lai neveidotos gumijota masa. Nedaudz sviesta un precīzs laiks padara visu atšķirību.
Šim kulinārajam trikam jums būs nepieciešams:
- vienu olu;
- ēdamkarote augu eļļas (olīveļļas, saulespuķu eļļas vai pat sviesta, lai iegūtu bagātīgu garšu);
- mikroviļņu krāsnij droša bļoda vai krūze;
- papīra dvieli.
/ Infografika: My
Kā gatavot:
- Vispirms ietaukiet trauka dibenu ar eļļu, lai olas nepieliptu;
- Saputojiet olu un viegli ar dakšiņu pārduriet dzeltenumu (tas ir obligāti, citādi karsējot ola var uzsprāgt);
- Sāli, piparus un pārklājiet bļodu ar papīra dvieli: tas neļaus olai “izšaut” un palīdzēs saglabāt tās mīkstumu.
- Ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz pilnu jaudu uz 45-60 sekundēm (atkarībā no ierīces jaudas);
- Pēc signāla pagaidiet vēl vienu minūti – ola pati sasniegs perfektu konsistenci, kamēr tā atpūtīsies.
Olas ir gatavas. Mīksti baltumi, maigi dzeltenumi un nekāda ņirgāšanās ar piederumiem – gardas glazētas olas ir gatavas jau pēc minūtes.
Olu kultenīšu pagatavošanas noslēpums: ekspertu padomi
Tikai divas neparastas sastāvdaļas var piešķirt parastai olu kultenim pavisam jaunu garšu. Izmēģiniet spāņu versiju ar chorizo un manchego sieru. Šis viegli pagatavojamais ēdiens pārsteigs jūs ar savu bagātīgo garšu, un to ir viegli pagatavot pat mājas virtuvē.
Noskatieties video – perfektas omletes noslēpums:
Šajā video skatītājs uzzinās, kā pagatavot perfektu pūkainu omleti, kas var raisīt atmiņas par bezrūpīgajiem bērnudārza rītiem. Maiga un aromātiska omlete ar pienu – īsta bērnības garša.
Autore dalīsies noslēpumos, kā pagatavot tikpat mīkstu un gaisīgu ēdienu kā bērnudārzā. Recepte ir vienkārša, neprasa daudz laika un noteikti sniegs baudu no katra kumosa.
Jau iepriekš tika ziņots, ka viens noslēpums ļauj pagatavot perfektu olu kulteni. Cepšanas laikā galvenais ir panākt pareizu temperatūru. Plīts ir labi jāuzkarsē līdz vidēji augstai temperatūrai.
Atgādinām, ka iepriekš Mys rakstīja par to, ka olas būs svaigas visu gadu: kur tās jāliek. Vienā neparastā vietā olas var glabāt veselu gadu, un tomēr tās saglabāsies svaigas.
Vairāk ziņu:
Par avotu:
. – ir britu ziņu tīmekļa vietne, kas saistīta ar laikrakstu Daily Express, kas ir viens no vecākajiem bulvārpreses laikrakstiem Apvienotajā Karalistē. Vietne pieder mediju uzņēmumam Reach PLC, kam pieder arī citi populāri izdevumi, piemēram, Daily Mirror un Daily Star.
Ja pamanāt kļūdu, lūdzu, izceliet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai par to ziņotu redakcijai.

