Uztura speciālisti ir nosaukuši sieru, no kura vislabāk izvairīties, kad zaudējat svaru, un lūk, kāpēc.

Jūs joprojām varat to ēst, bet galvenais ir ievērot mērenību.

Dažus siera veidus labāk ierobežot / kolāža My, foto depositphotos.com

Ja jūs uzraugāt savu svaru vai vienkārši cenšaties pareizi ēst, ir jēga pievērst uzmanību uzņemtajam kaloriju skaitam. Un visbīstamākais produkts, kas var novest pie dienas nomas pārsniegšanas, ir siers.

“Siers ir diezgan kalorisks tā tauku satura dēļ, tāpēc ir svarīgi kontrolēt tā daudzumu,” izdevumam Parade sacīja sertificēta uztura speciāliste Džesika Kordinga. – “Ir viegli apēst vairāk, nekā jūs domājat.”

“Siers var būt uzturvielām bagāts, apgādājot organismu ar olbaltumvielām un kalciju, taču tas ir arī kalorisks tauku satura dēļ,” saka uztura speciālists Kerijs Ganss. “Tā kā sieru ir viegli apēst vairāk nekā nelielu porciju, īpaši kombinācijā ar krekeriem, maizi un/vai vīnu, šīs kalorijas un piesātinātie tauki var diezgan ātri palielināties.”

Kurš siers ir viskaloriskākais?

Ja joprojām vēlaties ēst sieru, bet vēlaties samazināt kaloriju daudzumu, uztura speciālisti ir vienisprātis, ka ir viens siers, no kura jums vajadzētu atteikties.

Tas ir franču Brie-Savarin siers ar trīskāršu krējumu. Tas ir līdzīgs brie sieram, bet nedaudz kaloriozāks.

“Tikai 30 gramos siera var būt vairāk nekā 120 kaloriju un 12 grami tauku,” saka uztura speciāliste Tara Gidus Kolingvuda. “Šis siers noteikti ir garšīgs, bet tas noteikti ir piemērots īpašiem gadījumiem, nevis ikdienai.” Gandusa norāda, ka trīskāršā krējuma siera krēmveida konsistences dēļ vienā reizē ir viegli apēst krietni vairāk nekā 30 gramus.

Ja Brie-Savarin neietilpst jūsu regulārajā uzturā, uztura speciālisti tomēr iesaka samazināt mīksto, krēmveida sieru, piemēram, brie, burrata un maskarpones.

“Šajos mīkstajos krējuma sieros parasti ir vairāk kaloriju vienā porcijā nekā cietajos vai beztauku sieros,” skaidro Hanss.

Uztura speciālisti ņem vērā: siers iekļaujas veselīgā uzturā, ja porcijas ir sabalansētas un pārdomātas. Kolingvuda iesaka sieru ēst nelielās porcijās (apmēram 30 g) un kombinēt to ar vieglākiem, mazāk kaloriju saturošiem pārtikas produktiem, piemēram, augļiem un dārzeņiem.

“Izvēlieties aromatizētus sierus, piemēram, parmezānu vai aso čedaru, kuriem nepieciešams tikai ļoti neliels daudzums,” viņa saka. “Jūs joprojām iegūsiet garšu un gandarījumu, neuzņemot pārāk daudz kaloriju.”

Eksperti jau iepriekš ir atklājuši, kā pareizi uzglabāt sieru, lai izvairītos no pelējuma.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai