Bez eļļas un bez problēmām: pūkainas siera kūkas cepeškrāsnī, kas neizplūst.

Cepeškrāsnī pagatavo siera kūkas, kas ir maigas iekšpusē un kraukšķīgas no ārpuses.

Siera kūkas cepeškrāsnī bez pūlēm / My kolāža, foto: pexels

Maigi sieriņi ir iecienīta brokastu izvēle daudziem ukraiņiem. Parasti tos gatavo pannā, taču tas prasa daudz laika. Lai uz grila izceptu kalnu produktu, būs jāpavada vairāk nekā stunda. Cita lieta – siera kūkas cepeškrāsnī. Cepti uz cepešpannas, kārumi iznāk ne mazāk sulīgi un kraukšķīgi, un prasa minimālu piepūli. Un tas viss bez piliena eļļas.

Vienkāršas siera kūkas cepeškrāsnī – klasiska recepte

Pagatavošanai ņem sausu sieru ar tauku saturu aptuveni 5-9 %. Ja produktā ir daudz sūkalu, tās vispirms jāizspiež ar rokām.

Jums būs nepieciešami šādi produkti:

  • četri simti gramu biezpiena;
  • simts gramus miltu;
  • divas lielas olas vai viena maza ola;
  • divas ēdamkarotes cukura;
  • šķipsniņa cepamā pulvera vai sodas.

Sagatavojiet cepšanai arī silikona paklājiņu vai veidnes, stikla vai čuguna pannu vai ietaukotu cepamo paplāti. Necepiet uz pergamenta, jo šie sieriņi bieži vien pielīp.

Ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā sakarst līdz 180°. Samaisiet biezpienu ar olu, miltiem, cepamo pulveri un cukuru. Pēc vēlēšanās pievieno aprikozes vai sultānus. No masas veido bumbiņas un saplacina. Apviļā miltos un liek cepamajā traukā.

Cep 10-20 minūtes, pēc tam apvērš un cep vēl 10 minūtes. Lai sieriņi cepeškrāsnī būtu īpaši mīksti un pūkaini, cepšanas laikā ieteicams biezpienu pārslaucīt caur sietu un zem formas novietot paplāti ar ūdeni.

Sāļie sieriņi – recepte cepeškrāsnī

Šī recepte patiks tiem, kam nepatīk saldas lietas. Bez cukura ēdiens nekļūs izsmalcināts. Produktus ieteicams pasniegt ar maurlokiem vai sālītu lasi, lai gan tie ir garšīgi arī vieni paši.

Šo produktu pagatavošana:

  • pieci simti gramu biezpiena;
  • simt divdesmit gramus miltu;
  • viena ola;
  • šķipsniņa sāls;
  • ķekars garšaugu.

Siera biezpienu ar dakšiņu sasmalcina smalkās drupatās. Pievieno olu, sasmalcinātus garšaugus un sāli. Ieber miltus – atkarībā no biezpiena kvalitātes var būt nepieciešams vairāk vai mazāk. Iemaisa viendabīgu mīklu un gatavo no tās siera plācenīšus.

Lasiet arī:

Ielieciet trauku uz ietaukota cepamā šķīvja un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° temperatūrā. Cepšanas laiks var atšķirties, bet vidēji tas aizņem 15 minūtes no katras puses.

Miltu vietā sieriņus cepeškrāsnī var pagatavot arī no mannas putraimiem. Šādi produkti iznāk pūkaināki un kraukšķīgāki.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai