Šo sieru veikalā pērk gandrīz visi.
Ja jums ir augsts holesterīna līmenis, iespējams, jums ieteiks mainīt diētu / foto depositphotos.com
Augsts holesterīna līmenis ir potenciāli bīstams un palielina sirds slimību un insulta risku. Pastāv divas galvenās holesterīna formas: “sliktais” ZBL holesterīns, kas var pieķerties artēriju sieniņām un sašaurināt asinsvadus, un “labais” ABL holesterīns, kas palīdz savākt no artērijām lieko slikto holesterīnu un nogādāt to uz aknām, lai izvadītu no organisma.
Parāde raksta, ka saskaņā ar Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) datiem augsts holesterīna līmenis nozīmē, ka kopējais holesterīna līmenis pārsniedz 240 mg/dl.
Ja jums ir augsts holesterīna līmenis, iespējams, jums ieteiks veikt izmaiņas uzturā – samazināt noteiktu pārtikas produktu patēriņu un palielināt citu pārtikas produktu patēriņu. Viens no pārtikas produktiem, kas bieži tiek samazināts, ir siers.
“Siers satur daudz piesātināto tauku, kas var paaugstināt “sliktā” ZBL holesterīna līmeni. Laika gaitā paaugstināts ZBL līmenis var palielināt sirds slimību risku,” saka uztura speciāliste Kerija Gans.
Taču tas nenozīmē, ka jums ir jāatsakās no siera uz visiem laikiem, ja jums ir augsts holesterīna līmenis.
Tomēr uztura speciālisti uzskata, ka ir viens populārs siera veids, no kura labāk atteikties, ja jums ir augsts holesterīna līmenis, un tas ir brie.
“Brie ir bagātīgs, krēmveida siers ar augstu piesātināto tauku saturu, tāpēc to labāk lietot tikai laiku pa laikam,” saka uztura speciāliste Tara Gidus Kollingvuda.
Arī šajā gadījumā piesātinātie tauki var paaugstināt ZBL holesterīna līmeni, izraisot augstu kopējo holesterīna līmeni.
“Amerikas Sirds slimību asociācija (AHA) iesaka ierobežot piesātināto tauku uzņemšanu līdz mazāk nekā 6 procentiem no dienas kalorijām, kas ir aptuveni 13 grami cilvēkam, kurš ievēro 2000 kaloriju diētu,” saka Kordings.
30 gramos Brie siera ir 7,5 grami tauku, no kuriem gandrīz 5 grami ir piesātinātie tauki.
Kordings iesaka ievērot piesardzību ar visiem mīkstajiem, krēmveida sieriem.
Agrāk My rakstīja, ka uztura speciālisti nosauca sierus, no kuriem labāk atteikties, zaudējot svaru.

