Lasis vs vistas gaļa: uztura speciālisti stāsta, kurš olbaltumvielu avots ir veselīgāks.

Gan vistas gaļai, gan lasim ir daudzas veselībai labvēlīgas īpašības.

Tāpēc uztura speciālisti atbildēja, kas ir labākais produkts olbaltumvielu patēriņam / kolāža My, foto depositphotos.com

Ja runājam par liesu olbaltumvielu avotu, tad lielisks variants ir lasis un vistas gaļa. Tomēr daudzus interesē jautājums, kurš no šiem produktiem ir labāks un veselīgāks. Tāpēc Real Simple uzdeva jautājumu reģistrētiem dietologiem, kuri atbildēja, vai “labākais” olbaltumvielu avots ir lasis vai vistas gaļa, un paskaidroja, kā noskaidrot, kurš no tiem ir piemērots tieši jums.

Vai lasis ir labs olbaltumvielu avots?

Kā norāda reģistrētā dietoloģe Viktorija Vītingtone (Victoria Whittington), lasis ir lielisks olbaltumvielu avots un izceļas ar veselīgām sirds veselībai omega-3 taukskābēm, kas veicina smadzeņu, sirds un locītavu veselību.

“Līdztekus olbaltumvielām lasis satur D vitamīnu, B12 vitamīnu un selēnu, kā arī sirdij veselīgus antioksidantus, piemēram, astaksantīnu,” piebilda uztura speciāliste Kristena Kārlija.

Astaksantīns arī piešķir zivīm raksturīgo rozā krāsu, viņa teica.

Tajā pašā laikā Vitingtone apliecināja, ka “lasis ir labs gan liesu olbaltumvielu, gan veselīgu tauku avots, kas nav raksturīgi daudziem citiem pārtikas produktiem”.

Vai vistas gaļa ir veselīgs olbaltumvielu avots?

Arī vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, taču tās precīzs uzturvērtības sastāvs ir atkarīgs no liemeņa daļas. Vismazāk trekna ir vistas krūtiņa bez ādas, apliecināja Vititons.

“Tā ir lieliska izvēle, ja vēlaties palielināt olbaltumvielu daudzumu, nepievienojot papildu kalorijas vai taukus,” piebilda uztura speciāliste.

Kārlija viņai piekrita, uzsverot, ka vistas krūtiņai ir augsta olbaltumvielu un kaloriju attiecība, tāpēc tā ir ideāli piemērota muskuļu augšanai un svara kontrolei.

“Salīdzinot ar lašiem, vistas gaļa satur mazāk tauku un minimālu omega-3 taukskābju daudzumu, taču tā nodrošina ievērojamu daudzumu niacīna, B6 vitamīna, fosfora un selēna,” uzsvēra uztura speciāliste.

Kāds ir labākais olbaltumvielu avots?

Lai gan divi avoti satur daudz olbaltumvielu, laši joprojām ieņem pirmo vietu. Pēc Vītingtona teiktā, tas ir tāpēc, ka tas satur vairāk uzturvielu nekā vistas gaļa. Kārlija piebilda, ka laša uzturvērtības profils ir bagātāks nekā olbaltumvielu, jo tajā ir daudz sirdij veselīgu tauku un mikroelementu.

Tātad, ja jūs izvēlaties starp lasi un vistu un uzturvērtība jums ir prioritāte, ir daži faktori, kas jāņem vērā.

“Ja vēlaties atbalstīt sirds veselību vai mazināt iekaisumu, vairākas reizes nedēļā lietojiet uzturā lasi. Savukārt, ja jūs meklējat liesu produktu, ko varat viegli pievienot ēdienreizēm, lieliska izvēle ir vistas krūtiņa,” norādīja Vītingtons.

Šādā gadījumā ir vērts apsvērt arī savas kulinārijas vajadzības un vēlmes, jo arī tas ir būtiski.

“Piemēram, ja vēlaties izmantot citrusaugļus un garšaugus, lasis ir lieliska izvēle, jo tas labi sader ar šīm sastāvdaļām,” piebilda Vītingtons.

Laši ir lieliski piemēroti arī Vidusjūras reģiona ēdieniem. Tomēr, ja nepieciešams kaut kas daudzpusīgāks dažādiem ēdieniem, lieliska izvēle var būt vistas gaļa un tās maigā garša.

“Galu galā dažādība ir galvenais. Ēdot lasi un vistas gaļu kopā ar augu izcelsmes olbaltumvielām, jūs iegūsiet plašu organismam nepieciešamo uzturvielu klāstu,” apliecināja uztura speciāliste.

Citi padomi par veselību

Iepriekš uztura speciāliste nosauca 5 nomierinošus dzērienus, kas palīdz mazināt stresu un trauksmi. Pēc viņas teiktā, šajā sarakstā bija iekļautas kumelīšu un zaļās tējas, karstā šokolāde, skābo ķiršu sula un silts piens.

Zinātnieki arī paskaidroja, kāpēc avokado mizas ir noderīgas veselībai. Viņi norādīja, ka mizas ir bagātas ar bioaktīvām sastāvdaļām, kas var pozitīvi ietekmēt veselību.

Jūs varētu arī interesēt ziņas:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai