Vienkāršas dzīves gudrības ļaus ietaupīt diezgan daudz laika.
Kopēta saite
Kā nomizot ķirbi no cietās mizas / Kolāža: My, foto: pixabay, ekrānšāviņš no videoklipa
Jūs uzzināsiet:
- Kā mīkstināt cietas ķirbju mizas?
- Kā vislabāk sagatavot ķirbi pirms mizošanas
Ķirbju sezona ir pašā plaukumā, un ir diezgan daudz garšīgu ēdienu, ko no tiem var pagatavot. Tomēr, gatavojot ēdienu, nereti rodas problēma – ķirbja miziņu ir diezgan grūti nogriezt.
Mys noskaidroja, kā to atrisināt. Ukraiņu šefpavārs Jevgeņijs Klopotenko savā YouTube kanālā izmēģināja trīs veidus, kā ātri nomizot ķirbi, un dalījās ar rezultātiem.
Metode Nr. 1
Pirmais veids, kā mīkstināt ķirbja miziņu, ir 15 minūtes to ievietot iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc cepšanas ķirbja struktūra nemainīsies, bet to būs daudz vieglāk nomizot.
2. metode
Ja jums nav cepeškrāsns, varat izmantot mikroviļņu krāsni. Uzkarsējiet tajā ķirbja gabalu 10 minūtes. Ķirbis nebūs tik mīksts kā cepeškrāsnī, bet to tomēr būs vieglāk nomizot.
3. metode
Ja nav iespējas izmantot sadzīves tehniku un nepieciešams iztīrīt ķirbi, palīdzēs parastais ūdens. Divas stundas mērcējiet dārzeņu karstā ūdenī, un rezultāts būs kā pēc krāsns.
Noskatieties video par ātru ķirbja tīrīšanas veidu:
Lasiet arī:
Par personu: Yevgeniy Klopotenko
Jevgeņijs Viktorovičs Klopotenko ir ukraiņu šefpavārs, restaurators, sabiedriskais aktīvists, blogeris un TV raidījumu vadītājs. Viņš ir restorāna “Pirms simts gadiem” (Kijeva) un bistro “Citi” (Ļvova) līdzdibinātājs, populārās ukraiņu kulinārijas tīmekļa vietnes klopotenko.com autors, raksta Vikipēdija.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redaktorus.

