Autore stāsta, kā pareizi uzglabāt kartupeļus dzīvoklī, lai tie paliktu svaigi līdz pavasarim.
Saite kopēta
Kur vislabāk novietot kartupeļus uz balkona vai lodžijas ilgtermiņa uzglabāšanai / Kolāža: My, foto: ekrānšāviņš, pexels.com
Jūs uzzināsiet:
- Kā saglabāt kartupeļus dzīvoklī bez pagraba
- Kādi dabiski līdzekļi palīdz izvairīties no bojāšanās
- Kur vislabāk novietot kartupeļus uz balkona vai lodžijā?
Mūsdienu pilsētā, kur lielākajai daļai iedzīvotāju nav pagrabu vai noliktavu kartupeļu glabāšanai, rodas jautājums: kā saglabāt dārzeņus dzīvoklī?
Mys nolēma dalīties ar saviem lasītājiem pārbaudītā metodē.
YouTube kanāla “Ogorodņica no Odesas” eksperts dalījās ar efektīvu metodi, kas palīdz saglabāt dārzeņus svaigus līdz pavasarim.
Temperatūra un mitrums
Ideāli uzglabāšanas apstākļi ir vēsā, tumšā un sausā telpā ar aptuveni 4-5 °C temperatūru un 80 % mitrumu. Šādos apstākļos kartupeļi neizdīgst un neizžūst.
Uzglabāšana tīklā
Kartupeļus ieteicams uzglabāt blīvā dārzeņu tīklā, kur bumbuļi cieši pieguļ cits pie cita. Šī metode rada mikroklimatu ar augstāku CO₂ saturu, kas palēnina dārzeņu elpošanu un saglabā tos svaigus.Sliekas kā dabīgs konservants
Kaltētu vērmeli var likt uz kartupeļiem. Augs novērš bumbuļu pūšanu un bojāšanos dabiskā ceļā.
Pārklājums ar tumšu drānu
Lai izvairītos no gaismas, karstuma un skābekļa piekļuves, kartupeļus pārklāj ar tumšu drānu vai segu. Tas palīdz uzturēt mikroklimatu, kas pēc iespējas tuvāks pagrabam.
Uzglabāšanas vieta
Vislabāk ir izmantot neapkurināmu lodžiju vai aukstu priekštelpu. Balkonam jābūt izolētam, un temperatūra nedrīkst būt zemāka par 2 °C, lai kartupeļi nesasaltu.
Atlase un sagatavošana
Pirms uzglabāšanas ir svarīgi kartupeļus atlasīt: noņemt zaļus, bojātus vai sapuvušus bumbuļus. Tas ir veiksmīgas uzglabāšanas pamats.
Šī metode ir viegli lietojama, tai nav nepieciešams īpašs aprīkojums, un tā ļauj visu ziemu baudīt svaigus kartupeļus savā dzīvoklī.
Skatiet vairāk ekspertu video vietnē YouTube
Lasiet arī:
Par avotu: Ogorodņica no Odesas
Larisa no Odesas apgabala vada kanālu “Ogorodņica no Odesas” par savu pieredzi, audzējot zemenes, gurķus, tomātus un citas kultūras uz vasarnīcas un privātmājā. Viņa dalās praktiskos padomos un demonstrē savas metodes.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

