Mēs jums pastāstīsim, kā ātri pagatavot aromātisku ābolu pīrāgu mājās.
Ābolu pīrāgs ir viegli pagatavojams mājās / kolāža My, foto depositphotos.com, flickr
Cepšana ar āboliem jau izsenis ir kļuvusi par rudens-ziemas perioda vizītkarti, jo aukstajos vakaros vienmēr gribas mājīgus desertus.
Ābolu pīrāgu var pagatavot dažādos veidos. Daudzās pasaules valstīs ir savas receptes šim konditorejas izstrādājumam. Mēs esam izvēlējušies trīs interesantus variantus, kurus ir vērts izmēģināt.
Ābolu pīrāgs ar skābo krējumu
Šis ir ļoti vienkāršs ābolu pīrāgs, kas ir lieliski piemērots pēc grūtas dienas. Lai to pagatavotu, nepieciešams:
- 200 mililitrus skāba krējuma;
- divas olas;
- pieci skābi āboli;
- tasi cukura;
- tasi miltu;
- tējkarote rauga.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Bļodā saputojiet olas ar cukuru. Tad iemaisa krējumu un miltus, lai nebūtu gabaliņu. Mīklas masa būs vidēji bieza.
Cepšanas formu izklāj ar pergamentu un ietauko ar eļļu. Ielej tajā pusi mīklas un izvieto augļu šķēlītes. Virsū ielej atlikušo mīklu un izlīdzini ar lāpstiņu. Cep apmēram 35-40 minūtes.
Franču ābolu pīrāgs
Šis ābolu pīrāgs ir gatavots ar pienu. Jūs varat ņemt jebkurus augļus, ko vēlaties. Lai ceptu, ir nepieciešams ņemt:
- 900 g ābolu;
- 70 grami miltu;
- 100 mililitri piena;
- divas olas;
- 50 grami cukura;
- tējkarote vaniļas cukura;
- tējkarote rauga;
- šķipsniņa sāls;
- 20 g sviesta;
- 20 mililitri citrona sulas.
Bļodā sakult olas ar sāli, cukuru un vaniļu līdz gaišai krāsai. Ieliet mīklu ar izkusušo sviestu un istabas temperatūras pienu un samaisiet.
Bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri. Labi saputojiet mīklu, lai tajā nebūtu gabaliņu. Tā būs diezgan šķidra.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tikmēr nomizo ābolus un sagriež tos plānās šķēlītēs. Jo plānākas, jo labāk. Pārlej augļus ar citrona sulu.
Lasiet arī:
Ielieciet ābolus mīklā un labi samaisiet. Formu izklāj ar pergamentu un ietauko. Ievietojiet mīklu un ābolus formā un cepiet apmēram 50 minūtes.
Atdzesējiet pīrāgu formā un pēc tam ielieciet to ledusskapī uz dažām stundām. Pēc tam to var izņemt, sagriezt gabaliņos un pirms pasniegšanas dekorēt.
Ābolu pīrāgs ar kefīru
Visbeidzot, aplūkosim vēl vienu vienkāršu un pieejamu recepti. Maizīte iznāks pūkaina, mīksta un ļoti smaržīga. Pagatavošanai ņemam:
- 250 mililitrus kefīra;
- trīs olas;
- 100 mililitri augu eļļas (bez smaržas un garšas);
- 200 gramus cukura;
- 160 grami miltu;
- 10 grami rauga;
- 650 g ābolu;
- pieci grami vaniļas cukura;
- šķipsniņa sāls;
- divi grami malta kanēļa.
Augļus ābolu pīrāga pagatavošanai labāk ņemt skābi saldus un ar blīvu mīkstumu. Tauku saturs kefīrā nav svarīgs, bet, jo lielāks, jo tas ir garšīgāks.
Kefīru un istabas temperatūrā istabas temperatūrā saputojiet bļodā līdz viendabīgai masai. Ielej eļļu un samaisa. Tad iemaisa cukuru, vaniļu, kanēli un sāli. Pievieno izsijātos miltus un cepamo pulveri pa daļām, lai nebūtu gabaliņu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Šajā laikā nomizo ābolus un sagriež tos plānās šķēlītēs. Labi samaisa un pārnes ar eļļu ietaukotā formā. Cep cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.

