Kāpēc pirms vārīšanas cept griķus: pieredzējušu mājsaimnieču slepenais triks

Nelielas nianses griķu vārīšanas laikā patiesībā ir ļoti nozīmīgas.

Kopēta saite

Četri griķu pagatavošanas noslēpumi ar perfektu garšu / Kolāža: My, foto: ekrānšāviņi no videoieraksta

Jūs uzzināsiet:

  • Kā sagatavot griķus ēdiena gatavošanai
  • Cik ilgi vārīt griķus, lai tie būtu ideāli izvārīti?

Griķi ir piedeva, ko no pirmā acu uzmetiena ir viegli pagatavot. Taču bieži vien tie ir nepietiekami izvārīti, sadeg, kļūst ūdeņaini. Tas ir tāpēc, ka maz cilvēku ņem vērā dažas svarīgas nianses.

Mys iemācījās, kā griķus pagatavot perfekti, lai tie iznāktu garšīgi, aromātiski un kraukšķīgi. Par to TikTok dehustatorka pastāstīja ukraiņu blogere Darja.

Kā sagatavot griķus pirms vārīšanas

Lielākā daļa saimnieču pirms griķu vārīšanas tos novāc un nomazgā, tad uzreiz ieber katlā un liek uz uguns. Tomēr tā ir liela kļūda.

Darja iesaka pēc griķu skalošanas tos izliet uz sausa papīra dvieļa un tad mest uz auksta katla. Tur griķiem jācep apmēram trīs minūtes. Tad tos var vārīt proporcijā 1 glāze griķu uz 2 glāzēm ūdens.

Cik ilgi griķi vārās

Blogere norādīja vēl dažas svarīgas nianses, gatavojot griķus jau katlā. Pirmkārt, kad griķi sāk vārīties, tie ir jāsālīti. Otrkārt, griķus labāk vārīt zem aizvērtā vāka, nemaisot, uz lēnas uguns. Treškārt, griķiem nav jānosaka ideālais vārīšanas laiks – vāriet griķus, līdz ūdens ir pilnībā iztvaikojis.

Noskatieties video, kā ideāli pagatavot griķus:

Lasiet arī:

Par personu: dehustatorka

dehustatorka ir ukraiņu blogere Darja, kura sociālajos tīklos dalās ar gardām ēdienu receptēm, kā arī kulinārijas lifehackiem. viņai ir vairāk nekā 130 tūkstoši lietotāju, kuri ir viņas Instagram kontā.

Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai