Receptes autors sola, ka jūs to visu apēdīsiet un vēlēsieties marinēt otru zivju partiju.
Saite nokopēta
Kā sālīt makreles – soli pa solim / Kolazh: My, fotoattēla ekrānšāviņš no video
Sālītas zivis lieliski papildinās jebkura galda ēdienkarti – gan svētku, gan ikdienas. Daudzi cilvēki dod priekšroku mājās sālītām zivīm, nevis veikala zivīm. Tas nav pārsteidzoši, jo mājās tā izrādās divreiz lētāka un garšīgāka. Myā atrasta recepte, kā viegli marinēt skumbrijas.
Ukraiņu kulinārijas YouTube bloga “Smachno ta garno vdoma” autors stāsta, ka pēc šīs receptes skumbrija ir daudz garšīgāka nekā pirktā veikalā un divreiz lētāka. Viņa sola, ka jūs to visu apēdīsiet un vēlēsieties marinēt otru porciju vēlreiz.
Jums būs nepieciešams:
- skumbrija – 1 gab;
- sīpols – 500 g;
- citronu sula – 1 ēd.k. litrs;
- eļļa – 80 ml;
- lauru lapa;
- 5 zirnīši melno piparu;
- sāls – 1 ēd.k;
- cukurs – 0,5 tējk.
Vispirms zivis jānotīra, jāsagriež gabaliņos un jāpārvieto dziļā bļodā.
Tad sīpolu sagriež ripiņās un sagatavo marinādi. Marinādei jāuzkarsē eļļa, jāpievieno garšvielas un lauru lapa, to sasmalcinot gabaliņos. Kad eļļa nedaudz atdziest, pievieno sāli un cukuru, samaisa.
Atstāj marinādi atdzist, tad ielej nedaudz citrona sulas un visu labi samaisa, bet uzmanīgi, lai zivju filejas nesadalītos. Pārlej zivis ar marinādi.
Pēc apmēram 40 minūtēm pārnes zivis un sīpolus burkā. Ja ir palikusi marināde, ielej to burkā kopā ar zivīm.
Novietojiet zivis ledusskapī uz septiņām stundām. Pēc tam marinēto zivi var pasniegt.
Labas apetītes!
Kā marinēt skumbrijas – skaties video:
Citas receptes:
Par YouTube kanālu: Garšīgi un skaisti mājās
Garšīgi un skaisti mājās ir Margaritas YouTube kanāls. Autore dalās ar interesantām svētku un ikdienas ēdienu receptēm, idejām ātru un budžeta ēdienu pagatavošanai, idejām mājas dekoram. Šo kanālu jau ir abonējuši vairāk nekā 60 tūkstoši lietotāju.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

