Kalns ceptu pīrādziņu kā pie vecmāmiņas: ļoti vienkārša recepte mīklai uz ūdens bāzes.

Saglabājiet visvienkāršāko brownie recepti ar visvienkāršākajām sastāvdaļām.

Saite kopēta

Pirožu recepte uz ūdens / Kolāža: My, foto depositphotos.com

Reizēm gribas tik daudz mājās cept, un ledusskapis ir gandrīz tukšs. Tieši tad palīdz šī ātrā pīrāgu recepte bez piena un olām, ar kuru dalījās portāls “1+1”.

Jums būs nepieciešams:

  • ūdens – 250 ml;
  • milti – 400-500 g;
  • sausais raugs – 1 ēd.k;
  • cukurs – 1 ēd.k;
  • sāls – 1 tējkarote;
  • eļļa – 1 ēd.k. (mīklā) + cepšanai;
  • pildījumu – izvēlieties pēc saviem ieskatiem, vispopulārākais ir kartupeļu biezeni.

Gatavošanas process

Vispirms kulinārijas blogere Anna Fesenko iesaka bļodā sajaukt miltus, raugu, cukuru un sāli. Ielej šeit siltu ūdeni un ar karoti samaisa.

Kad mīkla sabiezē, pievieno ēdamkaroti sviesta un mīca to ar rokām apmēram 5 minūtes.

Pēc tam nedaudz ietauko bļodu, pārnes tajā mīklu, pārklāj ar dvieli vai plēvi un atstāj siltā vietā uz 1 stundu, lai mīkla paceltos.

Tikmēr pagatavojiet pildījumu. Kartupeļus izvāriet, saberziet, pievienojiet sviestu un sīpolus, kas apcepti līdz zelta krāsai.

Kad mīkla ir uzrūgusi, var veidot pīrādziņus. Vienkārši sadaliet mīklu gabaliņos, izvelciet apļus, ielieciet pildījumu un saspiediet malas. Atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.

Pēc tam uzkarsē eļļu pannā un ievieto pīrādziņus. Jācep ar šuvi uz leju, līdz apbrūnē no abām pusēm.

Labas apetītes!

Kā pagatavot ceptus pīrādziņus uz ūdens – skaties video:

Citas receptes:

Par personu: Anna Fesenko

Anna Fesenko ir blogere no Hersonas. Viņa dalās ar ekskluzīvām receptēm un kulinārijas ēdienu gatavošanas noslēpumiem. Annu ir abonējuši vairāk nekā 16 tūkstoši Instagram lietotāju.

Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai