Kad ēst ābolus, lai gūtu maksimālu labumu: dietologi ir nosaukuši labāko laiku, kad tos ēst.

Ir viens dienas laiks, kad ābolu ēšana ir īpaši izdevīga.

Lielākā daļa ieguvumu no ēšanas ābolus no rīta / depositphotos.com

Āboli ir daudzu cilvēku iecienīts auglis, un to priekšrocības ir grūti pārvērtēt. Āboli ir bagāti ar dažādām uzturvielām, bet īpaši svarīgs ir tajos esošās šķiedrvielas saturs. Saskaņā ar USDA datiem viens vidēji liels ābols satur 4-5 gramus šķiedrvielu. Tāpēc, katru dienu apēduši vienu ābolu, jūs varat sasniegt 25 līdz 38 gramus šķiedrvielu, kas ir jūsu dienas deva, raksta Eatingwell.

Vienlaikus uztura speciālisti norāda, ka, lai iegūtu maksimālu labumu, ābolus vajadzētu ēst noteiktā laikā.

Kad vislabāk ēst ābolus?

“Lai gan nav “labākā” laika, kad ēst ābolus, pētījumi liecina, ka rīts varētu būt ideāls laiks, lai maksimāli palielinātu šķiedrvielu labvēlīgo ietekmi,” saka uztura speciāliste Eiverija Zenkere.

Kādas ir ābolu priekšrocības no rīta?

1. Palīdz uzturēt pareizu gremošanas sistēmas darbību

Dienas sākumā apēdot šķiedrvielām bagātu ābolu, jūs varat izmantot šo pastiprināto zarnu darbību un mudināt organismu aktīvi izkārnīties. Ābolu pektīns arī baro labvēlīgās zarnu baktērijas, saglabājot jūsu zarnu darbību labā formā. Tas var palīdzēt novērst aizcietējumus ilgtermiņā, apgalvo zinātnieki.

2. Var uzturēt līdzsvarotu cukura līmeni asinīs

Ābolu ēšana no rīta var palīdzēt sasniegt stabilāku cukura līmeni asinīs visas dienas garumā, un iemesls tam ir pektīns. Tā biezā, putrai līdzīgā želeja palēnina gremošanu, tāpēc ēdienam nepieciešams ilgāks laiks, lai izkļūtu cauri zarnām. Kā skaidro uztura speciāliste Jenny Finke, āboli var arī novērst nevēlamus cukura līmeņa kāpumus asinīs, kas var izraisīt vēlmi ēst.

Turklāt pētījumi liecina, ka, regulāri lietojot zema glikēmiskā indeksa augļus, piemēram, ābolus, vīnogas un mellenes, samazinās risks saslimt ar 2. tipa diabētu.

Palīdz uzlabot sāta sajūtu

Ja jūsu mērķis ir kontrolēt svaru, āboli ir vislabākā izvēle. Tā kā šķiedrvielas veicina sāta sajūtu, tās var palīdzēt ēst mazāk, saka Finke. Tiem, kas vēlas zaudēt svaru, viņa iesaka 10 līdz 15 minūtes pirms ēšanas apēst veselu ābolu, lai maksimāli palielinātu sāta efektu.

Iepriekš uztura speciālisti stāstīja, kuras brokastis ir labākas – olbaltumvielu vai ogļhidrātu, un kuras sniegs vairāk enerģijas.

Jūs varētu arī interesēt ziņas:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai