Sirsnīgi kārtainās mīklas salāti “Maigums”: es nevaru apstāties no ēšanas

Šie salāti ar perfektu slāņu kombināciju noteikti patiks ikvienam.

Kā pagatavot maigus kārtainus salātus ar sēnēm / My kolāža, YouTube ekrānšāviņš, foto depositphotos.com

Slāņaini salāti ir lieliska ideja brīvdienai vai nedēļas nogalei. Šāds ēdiens ir sātīgs un barojošs, katrs slānis tajā ir jūtams atsevišķi un tomēr lieliski savienots ar pārējiem. Receptē iekļautas visiem pazīstamas sastāvdaļas. Pēc nobaudīšanas šis kārums noteikti kļūs par jūsu iecienītāko.

Slāņaini salāti Maigums ar vistas gaļu, sēnēm un sieru

Šajā ēdienā sastāvdaļas smalki sagriež, izkārto atsevišķās kārtās un pārlej ar majonēzi. Gaļas un augļu apvienošanas cienītāji var pievienot receptei ananāsus, kukurūzu vai vīnogas.

Sagatavojiet šos produktus:

  • viena vistas fileja;
  • divi simti gramu sēņu;
  • simts gramus siera;
  • trīs olas;
  • viens sīpols;
  • karoti saulespuķu eļļas;
  • simt piecdesmit gramu majonēzes;
  • sāls, pipari, garšaugi pēc garšas.

Vistas gaļu nomazgā, ievieto katlā ar ūdeni un vāra 15-20 minūtes. Atdzesē un sagriež mazos kubiņos. Ieteicams buljonu neizliet – tā ir lieliska bāze pirmajiem ēdieniem.

Cietas vārītas olas (apmēram 10 minūtes), pārlej tās aukstā ūdenī. Atdaliet dzeltenumus no baltumiem. Pirmās rīvē uz smalkā rīves. Sajauc ar vistas fileju, pievieno pāris karotes mērces (var pagatavot mājās gatavotu majonēzi) un izveido viendabīgu masu.

Sīpolu smalki sagriež, sēnes nomazgā un sagriež šķēlītēs. Pannā ar karstu eļļu apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Ielej sēnes un kopā cep vēl apmēram piecas minūtes. Ja slāņainos salātus ar ceptām sēnēm vēlaties padarīt pikantākus, pievienojiet arī ķiploka daiviņu.

Lasiet arī:

Sarīvējiet olbaltumvielas un sieru ar rupju rīvēšanas rīvi. Tagad kārtojiet salātus ar ceptām sēnēm un vistas gaļu, katru kārtu pārziežot ar majonēzi. Vispirms pusi no dzeltenuma un gaļas masas. Tad pusi sēņu, olbaltumvielas. Tad atkal atkārto slāņus ar gaļu un sēnēm. Virsū ēdienu bagātīgi pārkaisa ar sieru.

Gatavos slāņainos salātus ar vistas gaļu ievieto ledusskapī uz pāris stundām. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem vai dekorē citādi pēc saviem ieskatiem.

Pēc šīs receptes var pagatavot arī kārtainos salātus ar šķiņķi gaļas vietā. Šis ēdiens ir ātrāk pagatavojams, jo fileja nav jāvāra.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai