Gatavojot spageti, ir ļoti svarīgi ievērot pareizās proporcijas.
Kopēta saite
Galvenais garšīgu spageti noslēpums / Kolāža: My, foto: pixabay, ekrānšāviņš no video
Jūs uzzināsiet:
- Ko pievienot katlam pirms spageti vārīšanas?
- Cik ilgi tiek vārīti spageti
No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka spageti var izvārīt pat bērns. Bet jautājums ir tāds, ka ne visi tie iznāk garšīgi. Un tas viss tāpēc, ka daudzi cilvēki nezina par kādu svarīgu niansi.
Mys uzzināja, kā pareizi pagatavot spageti, lai tie nesaliptu kopā. Par to savā YouTube kanālā pastāstīja ukraiņu šefpavārs Jevgeņijs Klopotenko.
No kā atkarīga spageti garša
Spageti pagatavošanu ietekmē vairāki faktori. Svarīgākais ir izvēlēties pareizus makaronus, tiem jābūt izgatavotiem no cietajiem kviešiem. Tāpat lielākā daļa cilvēku pieļauj kļūdu, sālot ūdeni, kurā spageti tiek vārīti “no acs”.
Klopotenko saka, ka ir svarīgi ņemt vērā ūdens un sāls proporcijas. Uz litru šķidruma jābūt 10 gramiem sāls. Tas ir dzīvesprieks, kas nodrošina, ka spageti iznāk garšīgi.
“Makaronu pagatavošana ir atkarīga ne tikai no ūdens daudzuma un makaronu kvalitātes, bet arī no sāls daudzuma, kas būs jūsu pannā,” viņš uzsvēra.
Turklāt šefpavārs iesaka ūdenim pievienot nedaudz eļļas un spageti vārīt ne ilgāk kā septiņas minūtes. Vēl viens svarīgs noteikums ir makaronus neizskalot. Agrāk to darīja tāpēc, ka makaroni bija sliktas kvalitātes.
Noskatieties video par to, kā pareizi pagatavot spageti:
Lasiet arī:
Par personu: Yevgeniy Klopotenko
Jevgeņijs Viktorovičs Klopotenko ir ukraiņu šefpavārs, restaurators, sabiedriskais aktīvists, blogeris un TV raidījumu vadītājs. Viņš ir restorāna “Pirms simts gadiem” (Kijeva) un bistro “Citi” (Ļvova) līdzdibinātājs, populārās ukraiņu kulinārijas tīmekļa vietnes klopotenko.com autors, raksta Vikipēdija.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redaktorus.

