Viens budžeta produkts, kas ir ikvienam, pārvērš pildītus kāpostus par mākslas darbu.
Pildītos kāpostus vislabāk sautēt pienā / My kolāža, ekrānšāviņš
Kā pagatavot pildītus kāpostus, zina daudzas saimnieces – receptes tiek nodotas no paaudzes paaudzē, taču tās diez vai uzkrītoši atšķiras viena no otras. Parasti ēdienu sautējot pārlej ar ūdeni, taču tas nav labākais variants. Uzziniet, ko pievienot pildītiem kāpostiem, lai tie būtu sulīgi un mīksti.
Kā pagatavot garšīgus pildītus kāpostus – laika gaitā pārbaudīta recepte
Droši vien nav nevienas sievietes, kas negribētu savas kulinārijas prasmes izcelt absolūtā līmenī. Šāda vēlme ir gan attiecībā uz sarežģītiem ēdieniem, gan uz vienkāršāku ēdienu gatavošanu – kā pagatavot, piemēram, pildītus kāpostus, zina ikviens. Tomēr pat šādām šķietami nesarežģītām vakariņām ir kāds noslēpums, ar kura palīdzību var ievērojami uzlabot gan kāpostu, gan gaļas garšu.
Viltība slēpjas produktā, kas jālej uz jau savērptajiem “ruļļiem”, tāpēc, ja jūs vēl neesat nojautuši, kādā veidā sautēt pildītos kāpostus, – pamēģiniet pievienot pienu. Esam pārliecināti, ka rezultāts jūs pārsteigs, un jums vairs negribēsies atgriezties pie ierastās receptes ar ūdeni.
Sastāvdaļas:
- 15-20 kāpostu lapas;
- 300 grami maltas gaļas;
- 0,5 tases vārītu rīsu;
- 2 sīpoli;
- 1 burkāns;
- 500 ml piena ar jebkādu tauku saturu;
- 1 ēdamkarote tomātu pastas;
- 3 ķiploka daiviņas;
- sāls, pipari, eļļa.
Saskaņā ar šo tehnoloģiju jūs iegūsiet brīnišķīgus pildītus kāpostus – recepte ir vienkārša, bet ļoti laba. Vispirms jāņem kāposti, tie jānomazgā, jāizgriež mizas un jāiemet katlā ar verdošu ūdeni. Vāra, līdz tas kļūst mīksts, tad izņem un atdala lapas.
Rīsus vāra līdz pusvārīšanās pakāpei, apvieno ar jēlu malto gaļu un vienu sarīvētu sīpolu. Garšojiet ar sāli, pipariem un samaisiet. Otro sīpolu sagriež kubiņos, liek uz sakarsētas pannas, kas ietaukota ar eļļu, pievieno rīvētus burkānus. Apcep dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno tomātu pastu, sāli un piparus, cep vēl piecas minūtes.
Uzliek vienu kāposta lapu uz dēlīša, ar āmuru izsit, lai noņemtu sabiezējumu, tuvāk platajam malam liek maltas gaļas un rīsu pildījumu. Savelciet dovbets, cieši piespiežot kāpostus ar pirkstiem, lai sautēšanas laikā produkts nesadalītos. Pēc tāda paša principa sarullē arī pārējos rullīšus.
Lasiet arī:
Pildītos kāpostus apcep no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini, tad pārnes katlā vai katliņā, ielej pienu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Samazina karstumu, pārklāj katlu ar vāku un vāra 20 minūtes.
SVARĪGI: Gatavošanas laikā piens var sarecēt, bet no tā nav jābaidās – vienkārši ar karoti noņemiet sūkalas un pievienojiet dārzeņu mērci pildītajiem kāpostiem un vāriet vēl 20 minūtes.

