Šīs 6 auzu pārslu piedevas, no kurām labāk izvairīties: eksperti ir nosaukuši to nosaukumus un paskaidrojuši, kāpēc.

Daudzi cilvēki labprāt pievieno auzu pārslām saldus produktus.

Tomēr dažas no šīm piedevām auzu pārslām var būt kaitīgas veselībai / foto depositphotos.com

Auzu pārslas ir veselīgas brokastis, kas bagātas ar šķiedrvielām, taču ir svarīgi, kādas piedevas jūs izmantojat, lai uzlabotu to garšu. Pievienojot saldas piedevas, piemēram, sīrupu, cukuru vai žāvētus augļus, auzu pārslas var kļūt mazāk veselīgas un palielināt hronisku slimību risku. Tāpēc verywellhealth nosauca 6 auzu pārslu piedevas, kuras nevajadzētu lietot.

Cukurs

Pievienojot auzu pārslām cukuru, laika gaitā var palielināt hronisku slimību risku. Jo īpaši rafinēts cukurs, tostarp baltais un brūnais cukurs, ātri paaugstina glikozes līmeni asinīs, tādējādi radot noslieci uz svara pieaugumu, aptaukošanos, 2. tipa diabētu un sirds slimībām.

“Cukura vietā mēģiniet savu auzu pārslu bļodu saldināt ar svaigām ogām vai jogurtu – tas ir veselīgāks variants. Ja esat pieraduši pie saldinātām auzu pārslām, mēģiniet uz pusi samazināt cukura daudzumu un pakāpeniski atteikties no tā,” ieteikts rakstā.

Sīrups

Saldinātie sīrupi, piemēram, kļavu sīrups, pēc salduma ir līdzīgi rafinētajam cukuram. Šāds produkts ievērojami paaugstina cukura līmeni asinīs un var veicināt svara pieaugumu un hronisku slimību risku.

“Par laimi, ir veselīgākas piedevu iespējas, kas garšo tikpat saldi. Izmēģiniet pārkaisa auzu pārslu ar stēviju. Tā ir iegūta no stēvijas auga, un tai ir daudz saldāka garša nekā baltajam cukuram,” uzsvēra verywellhealth.

Karamelizēti rieksti

Lai gan šie rieksti ir garšīgi, tajos ir daudz cukura un tukšu kaloriju. Tāpēc mēģiniet to vietā pievienot mandeles, Indijas riekstus vai valriekstus. Šādā veidā tie piešķirs brokastīm kraukšķīgumu, nepievienojot cukuru.

“Rieksti ir bagāti ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un veselīgiem taukiem, kas nodrošina sāta un apmierinātības sajūtu līdz pusdienu laikam. Tie satur arī antioksidantus, kas mazina iekaisumu organismā,” apgalvo izdevums.

Šokolādes čipsi

Pievienojot šokolādes skaidiņas auzu pārslām, var palielināt cukura un kaloriju daudzumu veselīgajās brokastīs. Šokolādes skaidiņas satur daudz kaloriju, cukura un tauku.

“Ja vēlaties brokastīm pievienot šokolādes piegaršu, izmēģiniet nelielu daudzumu kakao pulvera vai tumšās šokolādes skaidiņas. Kakao ir bagāts ar antioksidantiem, kas, kā pierādīts, samazina sirds slimību risku,” piebilst izdevums.

Žāvēti augļi

Žāvēti augļi ir populārs auzu pārslu papildinājums, taču tos labāk lietot piesardzīgi, jo tajos ir daudz cukura.

“Tā kā tie ir kaltēti, tie nedod sāta sajūtu, jo tajos ir daudz ūdens. Tas nozīmē, ka ir viegli apēst lielu daudzumu, pirms sajust sāta sajūtu,” skaidro verywellhealth.

Tāpēc žāvētu augļu vietā eksperti iesaka izvēlēties šādus augļus:

  • mellenes;
  • zemenes;
  • šķēlēs sagriezti ķirši;
  • šķēlēs sagriezti āboli.

Pilnpiens

Pēc ekspertu domām, saldināts krējums un pilnpiena produkti ēdienam piešķir lielu cukura un tauku daudzumu. Tāpēc piena vietā mēģiniet auzu pārslām pievienot piena produktus ar mazāku kaloriju un tauku daudzumu.

“Beztauku jogurts, grieķu jogurts un biezpiens piešķir blīvumu, kā arī olbaltumvielas, kas ir sātīgas. Lai iegūtu vairāk garšas, pievienojiet nedaudz savas iecienītākās garšvielas, piemēram, kanēli vai muskatriekstu,” ieteikts rakstā.

Lasiet arī:

Citi veselības padomi

Iepriekš uztura speciālisti stāstīja, ko darīt, ja nevarat aizmigt. Proti, viņi iesaka pirms gulētiešanas ēst ķiršus, riekstus un sēklas, tītaru, pienu, kumelīšu tēju un citus produktus.

Uztura speciālisti arī paskaidroja, kuras sēklas ir veselīgākas veselībai – saulespuķu vai ķirbju sēklas. Izrādījās, ka šos produktus iecienījuši vairums uztura speciālistu, jo tie satur veselīgos taukus, šķiedrvielas un lieliski garšo.

Jūs varētu arī interesēt ziņas:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai