Bageļus ir vieglāk pagatavot, nekā jūs domājat.
Saite kopēta
Bageļu ar ievārījumu recepte / Kolāža: My, foto: ekrānšāviņi no videoklipa
Daudziem cilvēkiem rudens asociējas ar siltumu, mājīgumu un gardiem konditorejas izstrādājumiem, kuru aromāts jūtams katrā telpā. My piedāvā pagatavot lielu porciju maizītes ar ievārījumu – gluži kā mūsu vecmāmiņas mēdza cept.
Ar garšīgo bagelu recepti dalījās pārtikas blogere vietnē TikTok @yuliia.senych.
Sastāvdaļas:
- milti – 500 g;
- sviests/marmarīns – 250 g;
- skābais krējums – 200 g;
- cukurs – 50 g;
- olas dzeltenums;
- ieraugs – 0,5 tējk;
- ievārījums (biezs) ~ 100 g.
Gatavošanas process
Vispirms bļodā labi izsijā miltus. Pievieno sāli un rīvētu sviestu, kas iepriekš atdzesēts ledusskapī. Ar rokām berzējiet miltus un sviestu kopā, lai veidotos drupatas.
Tad samaisa krējumu, cukuru, cepamo pulveri un olas dzeltenumu. Pēc tam mīca mīklu, ietin to plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 20-30 minūtēm (vai vēl labāk – uz stundu).
Tad mīklu sadala daļās, katru izrullē aplī un sagriež segmentos, kā parādīts video.
Plašo daļu apsmērē ar ievārījumu un sagriež maizītes.
Maizītes jācep 20 minūtes 180 °C temperatūrā. Kad tie ir gatavi, tos var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Labas apetītes!
Kā pagatavot maizītes ar ievārījumu – skaties video:
Citas receptes:
Par personu: yuliia.senych
Yuliia.senych ir populāra ukraiņu kulinārijas blogere sociālajā tīklā Instagram. Bloga autore regulāri publicē ekskluzīvas izsmalcinātu ēdienu receptes. Uz yuliia.senych ir parakstījušies vairāk nekā 50 tūkstoši sociālā tīkla lietotāju.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

