Lēni pildīti kāposti pannā un katliņā iznāks vienlīdz garšīgi.
Lēni pildīti kāposti tiek sagatavoti ļoti vienkārši / foto depositphotos.com
Daudziem cilvēkiem bērnība – labākais un bezrūpīgais laiks. Bieži vien tas saistās ar kādiem svētkiem vai ēdieniem, jo kurš gan aizmirsīs ļoti laiski pildītos kāpostus pēc vecmāmiņas receptes, kas tika gatavoti ar mīlestību un siltumu.
Mēs esam sagatavojuši divas garšīgas šī ēdiena receptes.
Lēni pildīti kāposti – recepte cepšanai uz pannas
Vispirms apsveriet šādu šo vienkāršo pusdienu vai vakariņu variantu. Lai to paveiktu, ir nepieciešams:
- 250 g balto kāpostu;
- 300 grami maltas gaļas;
- 100 grami rīsu;
- viens burkāns;
- viens sīpols;
- viena ēdamkarote tomātu pastas;
- 200 mililitri ūdens;
- augu eļļa;
- sāls;
- pipari.
Sīpolus un kāpostus sagriež vidēji lielos kubiņos, bet burkānus sarīvē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep burkānus un sīpolus. Neaizmirstiet tos samaisīt, lai dārzeņi būtu vienmērīgi apcepti.
Kad tie ir apbrūnējuši, ieberiet malto gaļu. Svarīgi to ar lāpstiņu sadalīt nelielos gabaliņos un nepārtraukti maisīt, līdz gaļa maina krāsu.
Pannā ielej nomazgātos rīsus un ielej ūdeni. Pievieno tomātu pastu, garšvielas, kāpostus un labi samaisa. Kad ēdiens uzvārīsies, pārklājiet ar vāku un samaziniet karsēšanu līdz minimumam. Šādi laiski pildītus kāpostus vāriet pannā apmēram stundu.
Pasniedz ēdienu ar skābo krējumu. Skaistumam virsū var pārkaisīt sasmalcinātus garšaugus.
Lēni pildīti kāposti katliņā – vienkārša recepte
Šo ēdienu var pagatavot arī dziļākā traukā, lai pietiktu vairākām reizēm vai viesu uzņemšanai. Pildītiem kāpostiem ņemam:
- 400 gramus balto kāpostu;
- 600 grami maltas gaļas;
- glāze rīsu;
- vidēji liels sīpols;
- viena ola;
- sešas ēdamkarotes miltu;
- sešas ēdamkarotes skāba krējuma;
- trīs ēdamkarotes tomātu pastas;
- 100 mililitri augu eļļas;
- sāls;
- pipari.
Pirms sākat gatavot slinku pildītu kāpostu katliņā, ir jāsagatavo produkti. Pildījumu var nopirkt vai pagatavot mājās. Rīsi tiek labi nomazgāti, aplej ar aukstu tīru ūdeni un uzvāra. Pēc vārīšanas dažas minūtes vāra un notecina uz sieta.
Kāpostus sagriež nelielos kubiņos un ievieto bļodā. Aplej ar verdošu ūdeni un atstāj apmēram desmit minūtes. Pēc tam tos notecina caur sietu.
Sīpolus sagriež kubiņos un burkānus sarīvē. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un apcep sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti.
Lasīt arī:
Bļodā sajauc rīsus, malto gaļu, kāpostus un ceptus dārzeņus. Garšojiet ar garšvielām un pievienojiet olu.
Visu kopā samaisa, lai maisījums labi saliptu. Ja maisījums sabrūk, ieputo papildu olu. Ar mitrām rokām veido pildītus kāpostus, iemērc miltos un cep eļļā, līdz apbrūnē no abām pusēm. Liek tos katliņā ar biezu dibenu. Tomātu pastu sajauc ar skābo krējumu un pievieno karstu ūdeni, līdz mērce atgādina šķidru kefīru. Garšo ar garšvielām un ielej pildītajos kāpostos. Ja mērce tos nepārklāj 90 %, pievieno vēl ūdens.
Gatavojiet uz vidējas uguns, līdz šķidrums uzvārīsies. Tad pārklāj ar vāku, samazina karstumu līdz zemam un vāra apmēram 30 minūtes.

