Kurš produkts satur daudz šķiedrvielu un ir ideāli piemērots olu kultenēm: uztura speciālists atklāj noslēpumu

Šim nolūkam noderēs viens populārs auglis.

Olas ir visizplatītākais brokastu ēdiens, taču tajās var trūkt šķiedrvielu / foto: Pxhere

Olas jau izsenis ir kļuvušas par brokastu pamatu, jo tās ir bagātas ar uzturvielām, daudzpusīgas un pat tad, ja jums trūkst laika, tās var pagatavot dažu minūšu laikā. Eating Well raksta, ka.

“Lai gan šķīvis ar gardām olām palīdz sasniegt dienas olbaltumvielu devu, jūsu ikdienas olu uzturā trūkst svarīgas uzturvielas – šķiedrvielu! Par laimi, tas ir viegli novēršams ar vienkāršu uzlabojumu,” pārliecināts rakstā.

Eksperti iesaka olām pievienot avokado. Lai gan cilvēki šo augli uzskata par veselīgo tauku avotu, tajā ir arī šķiedrvielu avots.

Avokado priekšrocības

Tikai puse avokado nodrošina 4-5 g šķiedrvielu. Sākt dienu ar brokastīm, kas satur šķiedrvielas, pievienojot tām avokado, ir gudrs solis, jo tikai retais no mums dienā uzņem ieteicamo 28-34 g šķiedrvielu daudzumu.

“Šī šķiedrviela labvēlīgi ietekmē arī zarnu veselību. Tā ne tikai nodrošina normālu gremošanu, bet pētījumi liecina, ka tā arī palīdz dziedēt zarnu mikrobiomu,” uzsvērts izdevumā.

Avokado ir arī lieliska izvēle jūsu sirdij, jo tajos ir daudz šķiedrvielu un mononepiesātināto tauku, kas ir labvēlīgi sirdij. Abas šīs uzturvielas ir saistītas ar holesterīna līmeņa uzlabošanos.

“Pētījumi liecina, ka avokado lietošana uzturā palīdz samazināt ZBL (sliktā holesterīna – My) holesterīna līmeni,” piebilda zinātņu maģistrs, uztura speciālists, licencēts dietologs, sertificēts uztura un fizisko vingrinājumu speciālists Umo Kulinss.

Avokado arī stabilizē cukura līmeni asinīs, tāpēc ir svarīgi to pievienot brokastīm.

“Pēc ēšanas šķiedrvielas palēnina ogļhidrātu gremošanu, tāpēc cukura līmenis asinīs paaugstinās vienmērīgāk, kas ir labvēlīgāk jūsu enerģijas līmenim un vielmaiņas veselībai,” skaidro Eating Well.

Cik garšīgs ir avokado un olas?

Ir daudz veidu, kā ēdienu padarīt garšīgu ar avokado. Piemēram, pārvērsiet avokado olu kulteni rokās turētās brokastīs, pagatavojot pilngraudu tortiljas.

“Garšas un krāsas piešķiršanai pievienojiet olu kultenim sasmalcinātus dārzeņus, piemēram, sēnes, papriku un sīpolus. Tad saliec to rullītī ar šķēlītēs sagrieztu avokado un sieru. Varat arī izmēģināt maizītes tipa laša rullīti ar kūpinātu lasi, avokado, krējuma sieru un olu kulteni,” iesaka izdevums.

“Jūs varat pagatavot arī avokado un olu brokastu bļodiņu, uzsildot bļodiņā ātri pagatavojamus brūnos rīsus, kvinoju vai pat auzu pārslas un pēc tam uz tām uzliekot olu kulteni, avokado šķēlītēs, salsas un jebkurus citus dārzeņus pēc izvēles,” piebilda Kulinss.

Citi veselības ekspertu padomi

Eksperti arī atklāja, kuri pārtikas produkti satur vairāk C vitamīna nekā apelsīns. Pēc viņu teiktā, šādu pārtikas produktu sarakstā ir sarkanie pipari, ga, mango, zemenes, čilli pipari, papaija un citi.

Vienlaikus pieredzējis treneris atbildēja, cik ilgi dienā vajadzētu staigāt, lai saglabātu plakanu vēderu. Viņa norādīja, ka lielākajai daļai cilvēku pusstundu līdz stundu ilgas pastaigas var dot manāmu efektu.

Jūs varētu arī interesēt ziņas:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai