Pat pirmā pankūka izdosies lieliski, ja zināsiet dažus trikus.
Saite kopēta
Pankūku noslēpums, kas nesaplēšas / Kolāža: My, foto: pixabay
Jūs uzzināsiet:
- Ko pievienot pankūkām
- Kā pareizi cept pankūkas
Pankūkas ir universāls un ļoti garšīgs ēdiens, taču to pagatavošana ir uzdevums ar zvaigznīti. Tomēr ir daži triki, ar kuru palīdzību pankūkas var pagatavot bez lielām pūlēm.
Mys uzzināja, ka ar pankūku pagatavošanas noslēpumiem TikTok dalījās ukraiņu blogere Alina Burlaka.
Kā pareizi pagatavot pankūku mīklu
Lai pankūkas izdotos ideālas, ir svarīgi ievērot olu proporcijas. Tās ietekmē pankūkas krāsu un struktūru.
“Uz vienu litru piena es lieku 6 gabaliņus, jo, ja olu ir par maz, pankūka plīst, ja olu ir daudz – tā kļūst kā omlete,” skaidro blogere.
Pankūkām, pat nesaldinātām, vajadzētu pievienot arī cukuru. Tas piešķirs pankūkām zeltainu garozu, jo veidojas Mailāra reakcija. Bez cukura pankūkas būs pilnīgi bālas.
“Lai mīklas mīklā nebūtu gabaliņu, šķidrumu ielejiet pakāpeniski. Es to ievada apmēram pa trim reizēm. Vislabāk, ja mīklai dodiet vismaz 30 minūtes, lai tā atpūstos. Ja tomēr paliek daži kaitinoši gabaliņi, mīklu var izkāst caur sietu. Šādā veidā tā būs simtprocentīgi viendabīga,” piebilda Burlaka.
Pankūkas jācep uz labi sakarsētas pannas ar minimālu eļļas daudzumu tikai pirmajai pankūkai. Tā veido plānu kārtiņu starp mīklu un pannu.
Noskatieties video par to, kā pareizi pagatavot pankūkas:
Lasiet arī:
Par personu: Alina Burlaka
Alina Burlaka ir ukraiņu blogere, kas savā blogā sociālajos tīklos publicē videoklipus par kulinārijas tēmu. Alina stāsta par dažādām receptēm un gatavošanas noslēpumiem.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

