Sātīgs pirmais ēdiens ar halušku zupu patiks ikvienam, kas to izmēģinās.
Aromātiskā zupa ar haluški Poltavas stilā tiek pagatavota pavisam vienkārši / My kolāža, YouTube ekrānšāviņš
Iespējams, nav ukraiņa, kuram nepatiktu Poltavas haluški. Un, ja jūs apvienosiet pūkainus produktus ar smaržīgu buljonu, jūs iegūsiet perfektu zupu. Šo otro ēdienu uzskata par ukraiņu virtuves klasiku. Tas būs gaidīts ikvienā ģimenē.
Izmēģiniet paši pagatavot zupu ar haluški – recepte jūs iepriecinās ar savu vienkāršību un perfektu produktu kombināciju. Maiga mīklas izstrādājumi parastas vakariņas pārvērš par kulinārijas šedevru.
Garda zupa ar haluški – ukraiņu recepte
Buljonu parasti gatavo no liesas vistas gaļas. Tiek uzskatīts, ka šim ēdienam piemērotāka ir viegla bāze, bet var lietot arī cūkgaļu.
Zupas sastāvdaļas ir šādas:
- trīs simti gramu vistas filejas;
- divi kartupeļi;
- viens burkāns;
- viens sīpols;
- viena lauru lapa;
- ēdamkarote saulespuķu eļļas;
- garšvielas un sāls pēc garšas.
Un mīklas mīklai galushki recepte iesaka ņemt šādus produktus.:
- divas olas;
- simts gramus miltu;
- divas ēdamkarotes ūdens;
- tējkarote eļļas;
- šķipsniņa sāls.
Zupu ar galuškām var vārīt arī bez gaļas uz dārzeņu buljona – tā būs ne mazāk garšīga.
Noskalojiet vistas fileju, notīriet to no plēvēm un kauliem. Ielieciet katlā ar ūdeni un lauru lapu. Uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, vajadzības gadījumā noslaucot putas. Pēc tam gaļu izņem, sagriež stienīšos un kopā ar galuškrāsām liek atpakaļ zupā.
Sarīvē burkānus un smalki sagriež sīpolu. Dārzeņus apcep karstā pannā ar eļļu, līdz tie kļūst zeltaini (apmēram 5 minūtes). Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un kopā ar ceptajiem ievieto buljonā. Gatavojiet apmēram 15 minūtes.
Lasiet arī:
Šajā laikā no visām uzskaitītajām sastāvdaļām mīciet biezu mīklu. Ar nazi sagrieziet gabaliņos vai ar pirkstiem saspiediet. Kad kartupeļi ir pusvārīti, ir laiks zupai pievienot halušku. Vāra ēdienu vēl 5-10 minūtes (atkarībā no halušku lieluma) un atstāj uz brīdi nostāvēties zem vāka.
Gatavo ēdienu pasniedz ar svaigiem zaļumiem un, ja nepieciešams, ar skābo krējumu. Zupu ar galuski un gaļu var uzglabāt ne ilgāk kā 2 dienas.

