Tā var kļūt pat kaitīga: viena vieta, kur nekad nevajadzētu glabāt šokolādi.

Šokolādes uzglabāšanas apstākļi būtiski ietekmē tās garšu.

Kopēta saite

Kā uzglabāt šokolādi / kolāža: My, foto: pixabay

Jūs uzzināsiet:

  • Kas ietekmē šokolādes derīguma termiņu
  • Ko nozīmē balts pārklājums uz šokolādes

Gandrīz visi cilvēki mīl šokolādi. Tie ir saldumi, kas pārsteidz ar savu garšu un sagādā patiesu baudu. Tāpēc daudzi cilvēki vēlas pagarināt tās derīguma termiņu, nezaudējot tās garšu.

My nolēma noskaidrot, kā pareizi uzglabāt šokolādi.

Vai šokolādi var uzglabāt ledusskapī

Pārtikas uzglabāšanas eksperts DžošHjūstons ir atklājis, ka strīdīgais jautājums par to, vai šokolādi uzglabāt ledusskapī vai skapī, šķeļ daudzas ģimenes, un kaislīgie katras metodes piekritēji bieži strīdas par pareizo metodi, raksta express.co.uk.

Tomēr viņš norādīja, ka šokolādes uzglabāšana ledusskapī ir kaitīga vairāku iemeslu dēļ.

“Pirmkārt, tas, ka šokolāde var viegli absorbēt citu ledusskapī esošo pārtikas produktu garšas. Otrkārt, ja saldumus uzglabājat ledusskapī, jūs varat pamanīt, ka aukstuma dēļ tie var kļūt negaršīgi. Tādējādi jūs zaudējat daļu prieka un baudas, ko šokolāde var sniegt,” teikts ziņojumā.

Kāpēc šokolāde kļūst balta

Bieži vien šokolāde iegūst nepievilcīgi baltu izskatu, it kā tā būtu sapelējusi. Tas ir arī ledusskapja darbības dēļ.

“Vēl viena liela problēma ir krāsas maiņa, kas rodas, kad mitruma ietekmē ledusskapī veidojas “cukura aplikums”, proti, cukurs paceļas virspusē,” saka eksperts.

Kur vislabāk uzglabāt šokolādi

Eksperts uzskata, ka vislabākais šokolādes uzglabāšanas veids ir skapis.

Viņš arī piebilda, ka ideāla temperatūra šokolādei ir no 12 līdz 18 grādiem pēc Celsija, jo augstākā temperatūra var izraisīt tās kušanu.

“Pārliecinieties arī, ka šokolāde nav pakļauta tiešai saules gaismas iedarbībai, jo tā ne tikai izraisa “cukura aplikumu”, bet arī ir viens no faktoriem, kas izraisa šokolādes kušanu. Cukura aplikumu joprojām var droši ēst, taču tas neizskatīsies tik pievilcīgi un tā garša var nedaudz atšķirties,” viņš uzsvēra.

Cik ilgi šokolādi var uzglabāt

Uzglabāšanas laiks ir atkarīgs no šokolādes veida:

  • tumšā – līdz 2 gadiem;
  • piena – līdz 1 gadam;
  • baltais – līdz 4-6 mēnešiem.

Šie periodi ir derīgi ar nosacījumu, ka tie tiek pareizi uzglabāti. Īpaši vērts atcerēties, ka piena un baltā šokolāde satur piena taukus, kas bojājas ātrāk.

Kādus pārtikas produktus nevajadzētu glabāt ledusskapī / Infografika: My

Lasiet arī:

Par avotu:

. – ir britu ziņu tīmekļa vietne, kas saistīta ar laikrakstu Daily Express, kas ir viens no vecākajiem bulvārpreses laikrakstiem Apvienotajā Karalistē. Vietne pieder mediju uzņēmumam Reach PLC, kam pieder arī citi populāri izdevumi, piemēram, Daily Mirror un Daily Star.

Ja pamanāt kļūdu, lūdzu, izceliet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai par to ziņotu redakcijai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai