Uztura speciālisti ir nosaukuši 3 pārsteidzošas datumu priekšrocības veselībai.

Pētījumā ir atklāts, ka datulu lietošana uzturā katru dienu var palīdzēt samazināt kopējo holesterīna līmeni.

Uztura speciālists pastāstīja, cik noderīgi ir datumi / foto depositphotos.com

Dateles – bagātīgs uzturvielu avots, bet kādas ir to priekšrocības veselībai, zina ne visi.

Uztura speciāliste Eimija Deivisa (Amy Davies) ir izskaidrojusi, kādas ir datulu priekšrocības veselībai un vai jums vajadzētu tos pievienot savam uzturam, raksta Prevention.

Dateļu labvēlīgais ietekmi uz veselību

Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem pieci vidēja lieluma datumi satur:

  • 277 kalorijas;
  • 2 g olbaltumvielu;
  • 0 g tauku;
  • 75 g ogļhidrātu;
  • 7 g šķiedrvielu.

Dateles ir arī bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem. Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem tie ir šādi:

  • 64 miligrami (mg) kalcija (6% no ieteicamās dienas devas);
  • 54 mg magnija (17 % no ieteicamās dienas devas);
  • 696 mg kālija (27% no ieteicamās dienas devas);
  • 1,61 mg niacīna (12% no ieteicamās dienas devas).

Dateles var uzlabot sirds veselību

“Dateles ir bagātas ar magniju, kāliju un šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt veselīgu asinsspiedienu, atslābinot asinsvadus un normalizējot nātrija līmeni,” teica uztura speciāliste Mišela Rutenšteina.

Pētījumā tika konstatēts, ka datulu lietošana uzturā katru dienu var palīdzēt samazināt kopējo holesterīna un “sliktā” holesterīna līmeni.

Dateles palīdz cīnīties pret iekaisumu

“Dateles ir arī bagātas ar antioksidantiem, tostarp flavonoīdiem, karotinoīdiem un fenola skābēm, kas palīdz mazināt iekaisumu, neitralizē brīvos radikāļus un aizsargā asinsvadus no oksidatīviem bojājumiem,” norāda Rutenšteins.

Lasiet arī:

Pētījumā norādīts, ka fenola skābes jo īpaši var bloķēt fermentu aktivitāti, kas saistīti ar tādu slimību attīstību kā augsts asinsspiediens, vielmaiņas traucējumi un neirodeģeneratīvas slimības.

Neizraisa cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs

Pētījumi liecina, ka, neraugoties uz augsto ogļhidrātu un cukura saturu, dateles neizraisa cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, kā tas notiek ar citiem pārtikas produktiem ar augstu cukura saturu. Vēl vairāk, saskaņā ar pētījuma datiem, tie var pat palīdzēt to pazemināt. Deiviss norādīja, ka tas galvenokārt skaidrojams ar dateļu zemo glikēmisko indeksu, kas nozīmē, ka tie tiek lēni sagremoti un parasti neizraisa cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.

Vairāk ziņu par datelīšu priekšrocībām

Dateles ir slavenas ar augsto vērtīgo mikroelementu saturu: tās satur B grupas vitamīnus, PP, kā arī dzelzi, kāliju, kalciju, magniju, fosforu.

Šim produktam ir pozitīva ietekme uz veselību. Īpaši nenoliedzams ir datulu ieguvums sievietēm – tie ir noderīgi grūtniecības un zīdīšanas laikā, stiprina sievietes nervu sistēmu, atvieglo pēcdzemdību slimības simptomus.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai