Kura kafija ir visveselīgākā: zinātnieki ir pateikuši, kuru no tām vislabāk dzert ar diētu.

Abi šie dzērieni ir labvēlīgi veselībai, un tie noderēs arī tiem, kas ievēro diētu.

Zinātnieki ir pateikuši, kura kafija ir veselīgāka / foto depositphotos.com

Melnā kafija un espresso ir divi populāri dzērieni, taču katrā no tiem ir atšķirīgs kofeīna un antioksidantu daudzums.

Salīdzinot vienāda lieluma porcijas, espresso kopumā satur vairāk kofeīna un antioksidantu, raksta Verywellhealth. Tiek norādīts, ka espresso var būt lielāka antioksidantu aktivitāte uz porciju. Pētījumā norādīts, ka espresso satur divreiz vairāk polifenolu nekā citi kafijas veidi.

Espresso ir augstāka antioksidantu aktivitāte. Iespējams, ka espresso sastāvā eso eso eso eso antioksidantiem ir lielāka spēja neitralizēt brīvos radikāļus.

Tomēr reti kurš dzer tikai 30 ml melnas kafijas. Espresso parasti pasniedz 30 ml.

Lasiet arī:

Līdz ar to lielāks kofeīna un antioksidantu saturs un aktivitāte var būt saistīta ar mazāku espresso tilpumu, nevis ar pašu dzērienu.

Ja salīdzinām 240 ml melnās kafijas tasi ar 30 ml espresso kafijas tasi, melnajā kafijā ir lielāks kofeīna un antioksidantu saturs.

Kas ir melnā kafija?

Melno kafiju pagatavo, karstā ūdenī vārot maltas kafijas pupiņas. Tai raksturīga tumša krāsa, rūgta garša un raksturīgs kafijas aromāts.

Kas ir espresso?

Espresso ir kafijas dzēriens, ko pagatavo, zem augsta spiediena caur smalki samaltām grauzdētām kafijas pupiņām izlejot karstu ūdeni.

Ar šo pagatavošanas metodi tiek pagatavota neliela, koncentrēta kafijas porcija, kurai raksturīga intensīva garša, bagātīgs aromāts un krēma.

Atšķirībā no citām pagatavošanas metodēm espresso ir raksturīga augsta šķīstošo kafijas vielu koncentrācija, ko ietekmē ūdens temperatūra, spiediens, malšanas un pagatavošanas proporcijas.

Melnā kafija un espresso: uzturvērtība

Melnās kafijas tasīte satur 96 miligramus (mg) kofeīna, kas ir vairāk nekā 63 mg espresso porcijā.

Uzturvielas 30 gramos melnās kafijas un espresso:

Melnā kafija / espresso

  • kalorijas: mazāk nekā 1 / 2,5;
  • kofeīns: 12 mg uz 30 gramiem / 63 mg uz 30 gramiem;
  • polifenoli: 20-40 mg / 60-90 mg.

Lielākā daļa pieaugušo var droši lietot 400 mg kofeīna dienā, kas aptuveni atbilst divām līdz trim 350 ml kafijas tasītēm.

Grūtniecības laikā vislabāk ir dzert ne vairāk kā 200 mg kofeīna dienā.

Publikācijā norādīts, ka organisms strauji uzsūc kofeīnu asinīs, un visvairāk tas notiek kuņģa-zarnu traktā, tostarp mutē un kuņģī. Atšķirībā no citiem pārtikas produktiem, aknas kofeīna metabolismā lielu ieguldījumu nesniedz.

Citas ziņas par kafiju

Nesen uztura speciālisti ir atklājuši 7 veselīgākos veidus, kā dzert kafiju. Tie ir pavisam vienkārši un, pats galvenais, var nākt par labu organismam. Viņi norādīja, ka pat nelielas izmaiņas, sākot no tā, ko jūs pievienojat kafijai, līdz pat tās pagatavošanas veidam, var ietekmēt jūsu veselību.

Jūs varētu arī interesēt ziņas:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai