Saldie Peliustka kāposti pēc dažām minūtēm sprāgst no galda.
Ļoti garšīgi kāposti Pelyustka – klasiskā recepte ar bietēm / My kolāža, YouTube ekrānšāviņš
Aromātiskie kāposti Pelyustka ir ļoti garšīgs izstrādājums, ko gatavo, pievienojot bietes. Uzkodai ir neparasta rozā krāsa, un tā izskatās kā rožu ziedlapiņas. Uz jebkura svētku galda tā tiks izplatīta dažu minūšu laikā. Bietes piešķir dārzeņiem bagātīgu saldenu garšu, bet marināde piešķir garšīgumu.
Uzziniet, kā pagatavot klasiskos kāpostus Pelyustka – recepte ir ļoti vienkārša, un tajā ir katram ukrainim pazīstamas sastāvdaļas. Jūs nenožēlosiet, pat ja pagatavosiet trīskāršu porciju.
Kāpostu Pelyustka ar bietēm – ukraiņu klasikas recepte.
Gatavošanai labāk ņemt nevis jaunus, bet vecus kāpostus – tie būs kraukšķīgākie. Un izvēlieties cukurbiešu šķirnes bietes.
3 litru burkai vajadzīgas šādas sastāvdaļas.:
- neliela kāpostu galviņa;
- viena bietes;
- trīs ķiploka daiviņas.
Sagatavojiet arī produktus marinādei.:
- litru ūdens;
- četras ēdamkarotes cukura;
- trīs ēdamkarotes etiķa;
- divas ēdamkarotes sāls;
- divas ēdamkarotes sviesta;
- pieci zirņi piparu;
- divas lauru lapas.
Šādus ātri pagatavojamus kāpostus Pelustka gatavo ļoti vienkārši: sasmalcinātus dārzeņus pārlej ar sālījumu un atstāj marinēties.
Bobas jānomazgā un jāsagriež vidēji lielos kvadrātiņos. Bietes jāsagriež plānos pusgredzenos, ķiploki jāsasmalcina ļoti smalki. Ja vēlaties, lai ēdiens būtu aromātiskāks, bietes pirms tam var cept cepeškrāsnī.
Marinādei uzvāra ūdeni un pievieno tam visas pārējās sastāvdaļas. Ukraiņu valodā kāpostus Pelustka pārlej burkā slāņos kopā ar bietēm un ķiplokiem. Dārzeņus piepilda ar sālījumu. Aizskrūvē vāku un sakrata. Ielieciet trauku ledusskapī – pēc 3 dienām dārzeņi būs marinēti un gatavi ēšanai.
Ja vēlaties pikantāku Pelustku ar bietēm, varat pievienot asos piparus vai palielināt ķiploku daudzumu.

