Sulīgi kraukšķīgi marinēti kāposti: 3 labākās šiks uzkodu receptes

Šo gardumu varēs pagatavot ikviena saimniece.

Gardu marinētu ziedkāpostu var katra saimniece / foto depositphotos.com

Marinētus ziedkāpostus var pagatavot gan vasarā, gan ziemā – dārzeņi veikalos nopērkami gandrīz visu gadu, tikai to cena atšķiras atkarībā no sezonas. Tomēr, ja vēlaties, lai kraukšķīgi marinēti ziedkāposti būtu uz jūsu galda – labāk pierakstiet veiksmīgākās receptes.

Gardākie marinētie ziedkāposti ar burkāniem un papriku

Pikanta uzkoda, kas noteikti patiks visiem ukraiņiem – tā ir pagatavota ļoti vienkārši, un jūs gūsiet milzīgu baudījumu.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ziedkāpostu;
  • 0,5 kg piparu;
  • 0,5 kg burkānu;
  • ķekars pētersīļu;
  • 200 ml saulespuķu eļļas;
  • 170 ml 9% etiķa;
  • 250 g cukura;
  • 2-3 ēdamkarotes sāls;
  • 6 ķiploka daiviņas;
  • 1 tējkarote maltu piparu;
  • 1 litrs atdzesēta verdoša ūdens.

Svaigus ziedkāpostus sagriež ziedkāpostos, noskalo zem tekoša ūdens. Burkānus nomizo, sarīvē vai sagriež plānos salmiņos, tāpat rīkojas ar papriku. Sasmalcina ķiplokus un sasmalcina pētersīļus. Nelielā katliņā uzvāra pusotru litru ūdens, ievieto kāpostus, pagaida, kamēr šķidrums atkal uzvārīsies, un vāra 5 minūtes, tad izņem sietā un atdzesē.

Atsevišķā traukā pagatavo marinādi, sajauc litru auksta verdoša ūdens, eļļu, etiķi, sāli, cukuru, piparus un ķiplokus, rūpīgi samaisa, līdz izšķīst. Atdzesētos kāpostus, burkānus, papriku un pētersīļus ievieto plastmasas traukā, pārlej ar marinādi, samaisa. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz nakti ievieto ledusskapī, lai dārzeņi marinētos. No rīta būs gatavi marinēti ziedkāposti – recepte, kā redzat, ir elementāra, bet uzkoda iznāk ļoti garšīga.

Korejiešu marinēti ziedkāposti

Vēl viens veiksmīgs dārzeņu pagatavošanas veids – tas iznāk pikantāks nekā pirmajā receptē, bet arī tas nāk talkā.

Sastāvdaļas:

  • viens ziedkāposts (svars aptuveni 600 g);
  • viens burkāns;
  • divas ķiploka daiviņas;
  • ķekars pētersīļu;
  • tējkarote malta koriandra;
  • pusi tējkarotes maltu sarkano piparu;
  • trīs ēdamkarotes citrona sulas;
  • trīs ēdamkarotes saulespuķu eļļas;
  • pusotra ēdamkarote cukura;
  • sāls.

Sāciet tāpat kā iepriekš minētajā receptē – sagrieziet kāpostus puķupodos, noskalojiet, apvāriet verdošā ūdenī, tad noteciniet un atdzesējiet. Atsevišķā nelielā katliņā ielej 4-5 ēdamkarotes kāpostu buljona, 2 tējkarotes sāls, cukuru, citrona sulu un eļļu. Uzkarsē un vāra, līdz cukurs un sāls izšķīst. Burkānus nomizo, nomazgā un sarīvē, sajauc bļodā ar kāpostiem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Lasīt arī:

Tajā pašā vietā pievieno caur presi izspiestu ķiploku, maltu koriandru un sarkanos piparus. Dārzeņus pārlej ar marinādi, samaisa, ievieto ledusskapī uz 1 stundu. Marinētie korejiešu ziedkāposti labi iesūksies, ja šajā laikā tos pāris reizes samaisīsiet.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai