Ātru uzkodu pagatavošanas recepte ar mutē kūstošu mājās gatavotu šavarmu.
Saite kopēta
Mājas šavarma – recepte / kolāža: My, foto: depositphotos.com/
Šavarma jau izsenis tiek gatavota daudzu saimnieču mājās, īpaši šāds ēdiens palīdz tad, kad nav laika ilgai gatavošanai. Snidankā z 1+1 pastāstīja, kā pagatavot šavarmu ar veselīgu pildījumu, un garšas ziņā tā ne ar ko neatpaliek no ielas.
Šī ēdiena galvenais noslēpums ir svaigi dārzeņi, mīksta vistas gaļa un mērce ar spilgtu garšu.
Šavarma mājās: recepte no Snidanku z 1+1
Sastāvdaļas
- Pildījumam:
- Vistas fileja – 150 g
- Lavašs – 1 gab.
- Tomāts – 1 gab.
- Gurķis – 1 gab.
- Korejas burkāni – 40 g
- Grieķu jogurts – 2 ēd.k.
- Kečups – 2 ēd.k.
- Majonēze – 2 ēd.k.
- Baltajai mērcei:
- Grieķu jogurts – 2 ēd.k.
- Majonēze – 2 ēd.k.
- Ķiploki – 1 krustnagliņa
- Garšaugi, garšvielas – pēc garšas
Sagrieziet gurķi un tomātu plānās šķēlītēs, varat pievienot arī sagrieztus kāpostus.
Mērcei sajauc grieķu jogurtu, majonēzi, sasmalcinātu ķiploku, garšvielas un sasmalcinātus garšaugus.
Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, marinē garšvielās un cep vai cep, līdz tā kļūst zeltaina.
Veidojiet šavarmu: uz pitas uzsmērējiet balto mērci, nedaudz kečupu, izkārtojiet dārzeņus, korejiešu burkānus un gaļu. Salieciet visu ciešā rullītī.
Apcep šavarmu uz sausas pannas no abām pusēm.
Labas apetītes!
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

