Ķirbju siera kūka, kas kūst mutē: soli pa solim šefpavāra recepte

Desertus ar ķirbi noteikti ir vērts mēģināt pagatavot šī gardā produkta sezonā.

Ne katra saimniece var pagatavot šādu siera kūku / My kolāža, fotoattēls.

Rudens-ziemas periods ir ideāls laiks, lai pagatavotu ēdienus ar ķirbi. Šis lētais sezonas produkts ir labi uzglabājams un lēts. Deserti ar to ir īpaši garšīgi.

Mēs esam noskaidrojuši, kā pagatavot ķirbju siera kūku. Agrāk mēs publicējām arī to, kā pagatavot cepumus.

Ķirbju siera kūka – recepte no šefpavāra

Bijusī šefpavāre un kulinārijas eksperte Teilore Anna Spensere (Taylor Ann Spencer) dalījās ar Delish ar savu pārbaudīto un uzticamo šī pīrāga recepti.

Ķirbju siera kūku gatavo cepeškrāsnī. Lai to pagatavotu, ir nepieciešams:

  • 225 g cepumu;
  • 270 grami cukura (+ divas ēdamkarotes pamatnei);
  • ceturtdaļa tējkarotes sāls;
  • piecas ēdamkarotes mīksta sviesta;
  • tējkarote malta kanēļa;
  • tējkaroti malta ingvera;
  • 0,5 tējkarotes malta muskatrieksta;
  • ceturtdaļa tējkarotes maltu krustnagliņu;
  • 225 grami krējuma siera;
  • četras lielas olas;
  • 425 g ķirbju biezeņa;
  • divas tējkarotes vaniļas ekstrakta.

Pēc šefpavāra teiktā, ķirbju siera kūka ātri pagatavojas, bet ilgi cepas un atdziest. Pēc pagatavošanas tas uz dažām stundām jāglabā ledusskapī. Ja esat nolēmis izvēlēties šo desertu, lai palutinātu savus viesus, cepšana jāsāk dienu pirms viesošanās.

Ievietojiet cepeškrāsns vidū režģi un uzkarsējiet to līdz 175 grādiem. Izsmērējiet 23 cm diametra cepamo trauku ar sviestu.

Sākumā pagatavosim pamatni. Biskvītus, cukuru un sāli saputo blenderī. Samaisiet drupatas ar sviestu. Izklājiet šo maisījumu veidnē, lai veidotu tās dibenu un malas. Izmantojiet karoti vai glāzi, lai to sablīvētu.

Lasīt arī:

Cep apmēram 10 minūtes un atdzesē. Pārejam pie pīrāga pildījuma.

Iejaucam cukuru un garšvielas. Pievienojiet krējuma sieru un dažas minūtes ar mikseri blietējiet, līdz tas kļūst mīksts un krēmīgs. Turpiniet sist, pa vienai olai pievienojot olas un pēc tam ķirbju biezeni.

Piepildiet lielu katlu ar ūdeni un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Uzlieciet cepšanas formu ar pamatni uz lielas folijas loksnes un saspiediet malas kopā, lai trauks būtu ūdensnecaurlaidīgs.

Ielej pamatnē ķirbju pildījumu. Sagatavojiet lielu cepamo trauku un ievietojiet tajā deserta formu, ietītu folijā. Pirmajā traukā ielej verdošu ūdeni tā, lai ūdens sasniegtu aptuveni līdz siera kūkas formas vidum.

Visu uzmanīgi pārceliet cepeškrāsnī un cepiet apmēram 85-105 minūtes. Malām vajadzētu pilnībā sastingt, bet vidusdaļai, to kustinot, vajadzētu palikt nedaudz džibinošai.

Atstāj siera kūku atdzist formā apmēram uz stundu. Pēc tam izņemt no veidnes, atdzesēt līdz istabas temperatūrai un ievietot ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai, vēlams, uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar putukrējumu.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai