Šie mārrutki ar bietēm liks jums aizmirst par citām mērcēm: ukraiņu klasikas recepte.

Pikantie mājās gatavotie mārrutki iznāk daudz garšīgāki nekā veikalā pirktās mērces.

Mēģiniet pagatavot mārrutkus – klasiskā recepte ir pieejama ikvienam / My kolāža, YouTube ekrānšāviņš, foto depositphotos.com

Ja pajautāsiet ukraiņiem, kāda ir viņu mīļākā mērce, daudzi nosauks mārrutkus ar bietēm. Divu dārzeņu duets rada patīkamu dedzinošu garšu. Uzkodas ir 100% dabīgas, un ar to pagatavošanu var tikt galā pat iesācēji. Turklāt abiem augiem piemīt daudz noderīgu īpašību. Ar šo mērci aukstie gabali vai cūkgaļas kotletes iemirdzēsies jaunās krāsās.

Vienkāršākā mārrutku recepte ar bietēm

Gatavojot ēdienu, ņemiet vērā, ka, jo vecāks ir sakņu dārzenis, jo vairāk tas sadeg. Ja vēlaties iegūt maigu garšu, ņemiet ne vecāku par gadu. Bietes var būt gan jēlas, gan vārītas – galvenais, lai tās būtu sulīgas.

Ukraiņu mārrutku receptē ietilpst šādas sastāvdaļas.:

  • piecas mārrutku saknes;
  • mazas bietes vai puse lielas bietes;
  • tējkarote cukura;
  • tējkarote etiķa;
  • pusi tējkarotes sāls.

Rūpīgi nomazgājiet sakņu dārzeni, nomizojiet ādu un sagrieziet nelielos gabaliņos. Ja tas ir vecs, ieteicams to uz 12 stundām iemērkt ūdenī – tas atgriezīs augam sulīgumu. Pēc tam mārrutkus sasmalcina uz rīves, gaļas mašīnā vai blenderī. Labāk to darīt vēdināmā telpā, citādi garša ilgi saglabāsies.

Biešu rīvmaizi sarīvē uz smalkā rīvētāja virs lielas bļodas. Pēc tam sulu izspiež caur sietu vai marli. Šķidrumu iemaisa mārrutku maisījumā. Ja vēlaties iegūt maksimāli dedzinošu mērci, tad pašu biešu mīkstumu nav nepieciešams pievienot. Pretējā gadījumā atšķaidiet maisījumu ar bietēm.

Tagad pievienojiet garšvielas un nogaršojiet ēdienu pēc garšas. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk cukura, etiķa vai citrona sulas. Atcerieties, ka nogatavināts maisījums būs pikantāks nekā tagad.

Lasīt arī:

Gatavi mārrutki ar bietēm mājas apstākļos izvietoti sterilās burkās. Masei jābūt biezai, bet viegli uzziežamai uz maizes. Ja nepieciešams, atšķaida ar ūdeni. Atstājiet uzkodu nogatavoties vismaz 24 stundas, bet vislabāk – mēnesi. Šajā laikā tā iegūs pikantumu.

Šī mārrutku recepte mājas apstākļos tiek uzskatīta par klasiku. Taču ar to var eksperimentēt. Izmēģiniet variantu, pievienojot majonēzi vai skābo krējumu. Savukārt saldākai garšai var iejaukt ceturtdaļu rīvēta ābola.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai