Maigs un sulīgs kastrolis iznāk jau no pirmās reizes.
Maigā biezpiena kastrolis izrādās ļoti veiksmīgs / My kolāža, YouTube ekrānšāviņš
Par vienu no ukraiņu iecienītākajiem mājas desertiem tiek uzskatīts biezpiena kastrolis. Ideja ir ģeniāli vienkārša: visas sastāvdaļas sajauc un cep formā. Iegūst maigu viendabīgu masu ar biezpiena garšu un vaniļas aromātu. Parasti ēdienu pirmajā dienā samet līdz drupām.
Mēs pastāstīsim, kā pagatavot īpaši sulīgu biezpiena kastroli ar mannas putraimiem. Recepte patiks tiem, kam nepatīk svērt katru produktu, jo visu sastāvdaļu skaits ir reizinājums ar trīs.
Biezpiena biezpiena kastrolis ar mannas putraimiem “Kopā 3”
Lai pagatavotu ēdienu, ņemiet biezpienu ar vismaz 5-9 % tauku saturu. Nedrīkst gatavot desertu no beztauku produkta, citādi tas iznāks pārāk sauss un plāns. Svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu svaigas.
Biezpiena siera kastrolis tiek gatavots no šādām sastāvdaļām.:
- 600 grami biezpiena;
- 3 vistu olas;
- 3 ēdamkarotes skāba krējuma;
- 3 ēdamkarotes mannas putraimu;
- 3 ēdamkarotes cukura;
- 3 ēdamkarotes sultānu;
- trešdaļa citrona;
- šķipsniņa vanilīna;
- šķipsniņa cukura.
Ja jums tas šķiet pārāk vienkārši, varat papildināt recepti ar augļiem vai pagatavot pildījumu.
Sultānus pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm, lai mīkstinātu. Atdaliet olu baltumus un dzeltenumus. Tos sajauc ar biezpienu, skābo krējumu, mannas putraimiem, cukuru, sāli un vaniļu. Maisījumu saputo ar blenderi līdz viendabīgai masai.
Biezpiena maisījumam pievieno sultānus. Citrona miziņu sarīvē uz smalkā rīvētāja un pievieno mīklai. Tad ar karoti kārtīgi samaisa, lai nebūtu gabaliņu.
Ieslēdz cepeškrāsni līdz 180°. Pēc tam atsevišķā bļodā ar blenderi saputo baltumus, līdz tie kļūst stingri un putojoši. Tas aizņems apmēram 5-7 minūtes. Šo soli var izlaist, bet tad biezpiena kastrolis ar mannas putraimiem neiznāks tik sulīgs. Baltumus pamatmaisījumā iemaisa uzmanīgi un pakāpeniski, lai neizsprāgtu gaisa burbuļi.
Lasiet arī:
Cepšanas formu izklājiet ar pergamentu. Mīklu vienmērīgi izklājiet. Gatavojiet biezpiena kastroli cepeškrāsnī apmēram 40-50 minūtes 180° temperatūrā režīmā “Augšējais+apakšējais”. Ja vēlaties, lai garoza apceptos, 10 minūtes pirms beigām ieslēdziet konvekcijas režīmu.
Pārbaudiet ēdiena gatavību ar zobu bakstāmo. Ja pēc iespiešanas tā paliek sausa, deserts ir gatavs. Kastrolis ar biezpienu ir garšīgs gan karsts, gan atdzesēts.

