Tas nav klasiskais “šķidrais” dzeltenums, bet rezultāts ir ātrs un ērts.
Saite kopēta
Perfektu olu kultenīšu noslēpums / Kolāža: My, foto: pixabay.com
Jūs uzzināsiet:
- Olas ir gatavas jau pēc minūtes, gandrīz bez problēmām un netīriem traukiem.
- Olas cepas vienmērīgi, bet rezultāts ir ātrs un ērts.
Ir vienkāršs triks, kā pagatavot gardas ceptas olas bez pannas vai papildu eļļas – izmantojot mikroviļņu krāsni.
Olas tiek pagatavotas tikai minūtes laikā, gandrīz bez liekas piepūles un netīriem traukiem, raksta Express.
Tas nav klasiskais “tekošais” dzeltenums, jo olas tiek ceptas vienmērīgi, taču rezultāts ir ātrs un ērts.
Metodes priekšrocības
Minimāls eļļas daudzums – pietiek ar 1-2 tējkarotēm eļļas.
Praktiski nav netīru piederumu – var izmantot papīra šķīvi un pēc gatavošanas to izmest.
Ātrs – gatavs jau pēc vienas minūtes.
Soli pa solim
Veidnes sagatavošana
- Uz mikroviļņu krāsnij droša šķīvja vai vienreizlietojama papīra šķīvja uzlejiet vai viegli uzsmidziniet eļļu. Tas novērsīs pielipšanu un salipšanu.
Olu ripināšana
- Uz sagatavotās virsmas uzmanīgi jāsadala olas, pārliecinoties, ka dzeltenumi paliek neskarti.
Pārduriet dzeltenumus.
- Katrā dzeltenumā ar zobu bakstāmo caurumu – tas palīdzēs olām izcepties vienmērīgi, nesasvīstot.
Apklājiet olas
- Pārklājiet šķīvi ar citu mikroviļņu krāsnij drošu vāku vai piemērotu trauku.
Gatavošana
- Uzkarsējiet olas mikroviļņu krāsnī ar lielu jaudu apmēram vienu minūti.
Gatavošana
- Kad cikls ir pabeigts, atstājiet olas mikroviļņu krāsnī uz minūti, lai tās izceptos līdz pilnībai. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl 10-15 sekundes, līdz sasniegsiet vēlamo rezultātu.
Šī metode ir ideāli piemērota ātrām brokastīm, kad nav laika ķibināties pie pannas, turklāt olas būs tīras, garšīgas un bez papildu netīriem traukiem.
/ Infografika: My
Kā pareizi pagatavot olu kulteni: ko saka eksperti
Lai gan olu cepšana šķiet vienkāršs uzdevums, tā prasa rūpību: tās ir viegli pāržāvēt, tāpēc ir svarīgi sekot līdzi temperatūrai. Vislabāk ir izmantot vidēja izmēra pannu – tā ātri uzkarst un ļauj pagatavot olas tikai vienā vai divās minūtēs. Process izpaužas kā olu apcepšana nelielā eļļas vai citu tauku daudzumā, līdz dzeltenums ir gatavs līdz vēlamajam gatavības līmenim.
Noskatieties video – ideāla omlete:
Kā pagatavot maigu un gaisīgu omleti, kas jums atgādinās bezrūpīgus bērnības rītus. Mīksta omlete ar pienu atsauc atmiņā bērnudārza klasisko brokastu garšu.
Autore dalās noslēpumos, kā to pagatavot tikpat pūkainu un mīkstu kā toreiz. Recepte ir vienkārša, ātra un ar katru kumosu sniedz baudījumu.
Iepriekš tika ziņots, ka viens noslēpums ļauj pagatavot perfektu olu kulteni. Cepšanas atslēga ir pareizā temperatūra. Plīts ir labi jāuzkarsē līdz vidēji augstai temperatūrai.
Atgādinām, ka iepriekš Mys rakstīja par to, ka olas būs svaigas visu gadu: kur tās jāliek. Vienā neparastā vietā olas var glabāt veselu gadu, un tomēr tās saglabāsies svaigas.
Vairāk ziņu:
Par avotu:
. – ir britu ziņu tīmekļa vietne, kas saistīta ar laikrakstu Daily Express, kas ir viens no vecākajiem bulvārpreses laikrakstiem Apvienotajā Karalistē. Vietne pieder mediju uzņēmumam Reach PLC, kam pieder arī citi populāri izdevumi, piemēram, Daily Mirror un Daily Star.
Ja pamanāt kļūdu, lūdzu, izceliet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai par to ziņotu redakcijai.

