Sīpolus var marinēt ar dažādām sastāvdaļām.
Marinētus sīpolus var pagatavot dažu minūšu laikā / foto depositphotos.com
Marinētus sīpolus bieži lieto salātiem vai pasniedz pie kebaba, zivīm. Tajā pašā laikā ne visi prot tos garšīgi pagatavot. Esam apkopojuši dažus variantus, kurus ir vērts paturēt sev svētku galdam.
Kā marinēt sīpolus salātiem
Šī ir visvienkāršākā un universālākā recepte. Lai to pagatavotu, ir nepieciešams:
- vienu sīpolu;
- 120 mililitri galda etiķa (5%);
- 240 mililitri ūdens;
- ēdamkarote cukura;
- pusotra tējkarote sāls.
Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos vai riņķos – pēc izvēles. Sajauc siltu ūdeni, garšvielas un etiķi. Sīpolu šķēlītes pārliek burkā vai bļodā un pārlej tās ar marinādi.
Trauku pārklājiet ar pārtikas plēvi vai vāku. Atstāj ledusskapī uz vienu dienu, un var izmantot.
Ir noderīgi zināt, kā marinēt sīpolus arī tad, ja jums ir tikai dažas minūtes laika.
Marinēti sīpoli 5 minūtēs
Šis ir ļoti ātrs un efektīvs pagatavošanas veids. Šim nolūkam mēs ņemam:
- vienu salātu (violeto) sīpolu;
- viens sīpols;
- divas ēdamkarotes aromatizētas augu eļļas;
- divas ēdamkarotes ābolu sidra etiķa;
- 30 grami dilles un pētersīļu;
- ēdamkarote cukura;
- trešdaļa tējkarotes sāls.
Sīpolus sagrieziet plānās ripiņās un sadaliet bļodā. Apkaisiet ar sāli un cukuru, ielejiet etiķi un samaisiet ar dakšiņu. Atstāj marinēties uz piecām minūtēm. Sīki sagriez garšaugus un pievieno tos sīpoliem. Ielej eļļu un vēlreiz samaisa. Rezultātā iegūstam garšīgus marinētus sīpolus.
Marinēti sīpoli – recepte ar asajiem pipariem
Saskaņā ar šo metodi sīpoli būs pikanti un ļoti neparasti. Ja vēlaties eksperimentēt, ir vērts to izmēģināt. Pagatavošanai nepieciešams ņemt:
- divus sīpolus;
- sešas ķiploka daiviņas;
- divas līdz trīs asās paprikas;
- zariņš koriandra vai pētersīļu;
- 350 mililitri ūdens;
- 700 mililitri galda etiķa (5%);
- 200 grami cukura.
Papriku sagriež gredzenos, ķiploku un sīpolu sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Garšaugiem jābūt rupji sasmalcinātiem.
Pannā ielej ūdeni, etiķi un cukuru. Vāra, līdz tas izšķīst. Noņemiet no uguns, atdzesējiet un pievienojiet ķiplokus.
Lasīt arī:
Sīpolus, papriku un garšaugus ielieciet burkā vai dziļā bļodā un samaisiet. Ielej marinādi un liec ledusskapī. Marinēti sīpoli salātiem pēc šīs receptes būs gatavi pēc 4-5 stundām.
Kā marinēt sīpolus kebabiem
Ar šīs receptes palīdzību jūs varat pagatavot smaržīgu un kraukšķīgu uzkodu gaļai. Pagatavošanai ņemiet:
- divus sīpolus;
- četras ēdamkarotes etiķa (9%);
- ēdamkarote sāls;
- ēdamkarote cukura;
- glāze vārīta ūdens;
- dilles
Sajauc ūdeni ar cukuru, sāli un etiķi. Sīpolus sagriež puskociņos un sīki sasmalcina garšaugus. Ielieciet visu bļodā un viegli samaisiet.
Tad pārklāj ar vāku vai plēvi un novieto ledusskapī uz plaukta. Marinēti sīpoli kebabam būs gatavi apmēram pēc 20-25 minūtēm.

