Kā pagatavot gardu kakao mājās: 3 receptes soli pa solim

Sagatavoti 3 garšīgi varianti, kā pagatavot kakao bez pūlēm un sarežģījumiem.

Karstā kakao tasīte izglābs jebkuru sliktu vakaru / kolāža My, foto depositphotos.com

Katrai saimniecei ir savs veids, kā pareizi pagatavot kakao. Bieži vien tas ir “mantots” no mammas vai vecmāmiņas. Tajā pašā laikā nav jēgas apstāties tikai pie viena varianta.

Esam atlasījuši 3 dažādas receptes, kuras ir vērts izmēģināt, lai dažādotu savu “arsenālu”.

Klasiskā kakao recepte ar pienu

Šis ir ļoti vienkāršs un vienkāršs veids, kā pagatavot kakao ar pienu. Dzēriens ir bagātīgs un aromātisks. Divām porcijām ņem:

  • 500 mililitrus piena;
  • 20 grami kakao;
  • šķipsniņa sāls;
  • 30 g cukura.

Pienu ielej katliņā un uzkarsē. Kakao un cukuru ielej krūzē un viegli samaisa.

Kad piens ir karsts, ielej nedaudz krūzītē un samaisa, lai nebūtu gabaliņu. Pārlej katliņā un turpina karsēt. Uzmanīgi vērojiet šķidrumu. Kad malās parādās burbuļi, nekavējoties izslēdziet. Piens uz plīts var ļoti ātri izvārīties, tāpēc nevajadzētu to atstāt un doties citur.

Kakao uz ūdens – recepte

Vienkāršota dzēriena versija, kas piemērota tiem, kam nepatīk piena garša. Arī šis veids, kā pagatavot kakao, ir labs ar to, ka būs nepieciešams minimums piederumu. Šim nolūkam mēs ņemam:

  • 300 mililitrus ūdens;
  • tējkarote kakao;
  • ēdamkarote cukura;
  • garšvielas pēc garšas;
  • sauja zefīru.

Krūzītēs, no kurām dzersiet dzērienu, ielejiet kakao, cukuru un garšvielas. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un ielej traukos. Labi samaisa, uzvāra un līdz viendabībai.

Lasīt arī:

Ir vērts ļaut tai nedaudz atdzist, apkaisīt ar gaisīgiem zefīriem un tikai tad dzert. Ja vēlaties, varat tos virsū viegli apdedzināt ar lāpu, lai iegūtu karameles garšu,

Piena un ūdens kakao recepte

Dzēriens būs bagātīgs, garšīgs un ar siltu vaniļas piegaršu. Pagatavošanai ņem:

  • trīs ēdamkarotes cukura;
  • četras ēdamkarotes kakao;
  • šķipsniņa sāls;
  • 100 mililitri verdoša ūdens;
  • 700 mililitri piena;
  • maisiņš vaniļas cukura.

Kad sastāvdaļas ir sagatavotas, var ķerties pie tā, kā katliņā uz piena un ūdens uzvārīt kakao. Traukā ielej cukuru, kakao un sāli. Ielej tajā verdošu ūdeni un uz vidējas uguns, maisot ar putukrāsniņu, vāra divas minūtes.

Ielej maisījumā pienu un turpina karsēt. Kad virs virsmas parādās tvaiks, noņem pannu no karstuma. Ielej vaniļas cukuru un samaisa. Gatavo dzērienu pārlej glāzītēs un pasniedz. Pēc šīs receptes pagatavo četras porcijas.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai