Kafija, kādu vēl nekad neesat baudījuši: ko pievienot, lai tās garša būtu nepārspējama?

Šī sastāvdaļa ne tikai mīkstina ūdeni, bet arī noņem kafijas rūgtumu un līdzsvaro skābumu.

Kopēta saite

Kā uzlabot kafijas garšu / Kolāža: My, foto: Freepik

Jaunāko ziņu virsraksts:

  • Sāls mīkstina kafijas rūgtumu, līdzsvaro skābumu un uzlabo garšu
  • Karstās valstīs sāls kafijā palīdz atjaunot sāls līdzsvaru organismā.
  • Turcijā sālītai kafijai ir simboliska nozīme.

Kafija jau izsenis ir daļa no daudzu pasaules valstu kultūras. Taču tās pagatavošanas un pasniegšanas veids dažādos reģionos atšķiras. Viens no interesantākajiem variantiem ir kafija ar sāli – dzēriens, kam ir ne tikai īpaša garša, bet arī kultūras nozīme.

Kāpēc kafijai pievieno sāli

Pretēji vispārpieņemtam uzskatam, kafija ar sāli nekļūst vienkārši sāļa. Gluži otrādi – garšviela mīkstina rūgtumu, līdzsvaro skābumu un padara garšu intensīvāku. Nātrija joni pastiprina smaržu, un dzēriens kļūst maigāks un izteiksmīgāks, raksta My.

Tiem, kam nepatīk rūgtums, bet nevēlas pievienot cukuru, sāls var būt lielisks risinājums – bez papildu kalorijām.

Karstās zemēs šai metodei ir arī praktisks ieguvums: sāls palīdz atjaunot minerālvielu līdzsvaru organismā pēc šķidruma zaudēšanas sviedru izdalīšanās dēļ.

Tradīcijas un simbolika

Turcijā ir interesanta tradīcija: meitene var pasniegt ļoti sāļu kafiju līgavainim, lai parādītu, ka viņš viņai nepatīk. Tas ir delikāts veids, kā atteikties bez vārdiem.

Āzijas valstīs kafijai dažkārt pievieno ne tikai sāli, bet arī piparus, krustnagliņas vai kardamonu. Šāds dzēriens atgādina Indijā populāro pikanto masala tēju.

Kā pagatavot kafiju ar sāli mājās

  • Klasiskā recepte: Šķipsniņa sāls, 1,5 tējkarote maltas kafijas un 150-180 ml ūdens. Vāra krūzī, līdz putas kļūst putojošas.
  • Ar pienu: daļas ūdens vietā pievieno sasildītu pienu ar putām.
  • Ar pipariem: Kafijai un sālim pievieno šķipsniņu melno vai kajēnas piparu, lai to paspilgtinātu.

Tādējādi kafija ar sāli ir ne tikai kulinārijas eksperiments, bet arī daļa no kultūras tradīcijas, kas apvieno garšu, labumu un simboliku.

Jums varētu būt interesanti:

Par avotu: My

Ukrainas Neatkarīgā ziņu aģentūra ir Ukrainas pirmā un lielākā neatkarīgā ziņu aģentūra, kas dibināta 1993. gadā un ir valsts ziņu mediju līderis. Tā sagatavo ziņas trīs valodās: ukraiņu, krievu un angļu. Tā izplata ziņas, izmantojot apmaksātus slēgtus abonementus, pa pastu izsūtāmus apkopojumus, paziņojumu apkopojumus un informācijas portālu.

Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai