Vai ir lietderīgi ēst konservētas pupiņas: uztura speciālists ir sniedzis skaidru atbildi

Šīs konservētās pupiņas ir lētas un viegli nopērkamas pārtikas preču veikalā.

Pākšaugi ir ļoti veselīgi / foto depositphotos.com

Uzglabājot dažas pamatvielas, ir viegli pagatavot ātras un uzturvielām bagātas pusdienas, īpaši tad, ja esat noguris vai jums ir maz laika.

Uztura speciāliste Ketija Drakeforda (Kathy Drakeford) norādīja, ka viņai vienmēr pa rokai ir konservēti pākšaugu produkti, piemēram, pupiņas, zirņi, aunazirņi un lēcas, raksta Health. Pēc ekspertes domām, šie produkti ir vieni no visdaudzpusīgākajiem un uzturvielām bagātākajiem, turklāt tie ir ideāli piemēroti ātrām vakariņām.

Pākšaugos ir daudz augu izcelsmes olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu. Tie ir arī pieejami par pieņemamām cenām, un tos var iekļaut dažādos ēdienos.

Pākšaugu labvēlīga ietekme uz veselību

Sirds veselība

Pākšaugu lietošana uzturā ir saistīta ar samazinātu sirds un asinsvadu slimību risku, jo šajos produktos esošās šķīstošās šķiedrvielas palīdz samazināt “sliktā” holesterīna līmeni. Turklāt pākšaugos esošās šķiedrvielas, kālijs un magnijs palīdz uzturēt veselīgu asinsspiedienu.

Lasiet arī:

Svara kontrole

Pākšaugiem ir zems glikēmiskais indekss, kas veicina sāta sajūtu, palēninot gremošanu un uzsūkšanos un palielinot ar sāta sajūtu saistīto hormonu izdalīšanos. Tas ir svarīgi gan svara samazināšanai, gan uzturēšanai. Pētījumā tika konstatēts, ka sievietēm, kuras ēda pākšaugus lielos daudzumos, bija tendence samazināt ķermeņa tauku procentuālo daudzumu un vidukļa apkārtmēru, salīdzinot ar sievietēm, kuras tos ēda reti.

Kuņģa un zarnu trakta veselība

Pākšaugi darbojas kā prebiotiķi un palīdz uzturēt labvēlīgās baktērijas zarnās, veidojot veselīgu mikrobiomu. Veselīgas zarnu mikrofloras uzturēšana ir būtiska, lai nodrošinātu pareizu zarnu darbību un samazinātu risku saslimt ar noteiktām gremošanas trakta slimībām.

Cukura līmeņa kontrole asinīs

Pākšaugiem ir zems glikēmiskais indekss, kas nodrošina maigāku reakciju uz cukura līmeni asinīs nekā ogļhidrātus saturošiem pārtikas produktiem. Tas ir svarīgi 2. tipa diabēta profilaksei un ārstēšanai.

Starp daudzajiem pieejamajiem pākšaugu konserviem uztura speciāliste man ieteica iegādāties šos:

Melnās pupiņas: Puse tases melno pupiņu satur 100 kalorijas, 7 gramus olbaltumvielu un 6 gramus šķiedrvielu. Tās ir arī folijskābes – vitamīna, kas piedalās sarkano asinsķermenīšu veidošanā, – avots. Melnās pupiņas

Auna pupiņas: vienā porcijā (puse tases) ir 137 kalorijas, 7 grami olbaltumvielu un 6 grami šķiedrvielu. Tā ir arī mangāna – vielmaiņai svarīga minerālviela – avots.

Cannellini pupiņas: šīs baltās pupiņas ir labs vara avots, kas veicina enerģijas ražošanu. Vienā porcijā (pusglāze) ir 115 kalorijas un 7 grami šķiedrvielu un olbaltumvielu.

Lēcas: vienā porcijā (pusglāze) ir 115 kaloriju, 9 grami olbaltumvielu un 8 grami šķiedrvielu. Lēcas ir labs dzelzs avots, un tās ir lielisks gaļas aizstājējs.

Vairāk ziņu par pākšaugu priekšrocībām

Iepriekš uztura speciālisti stāstīja, kuros pārtikas produktos ir vairāk dzelzs nekā steikā. Viņi ieteica, īpaši veģetāriešiem, lietot uzturā laima pupiņas, sojas pupiņas, lēcas un baltās pupiņas.

Jums varētu būt interesanti arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai