Lai jūs gribētu ēst ar karoti: recepte mājās gatavota kausēta siera pagatavošanai 15 minūtēs

Šis kausētais siers nav salīdzināms ar veikalā pirkto sieru.

Saite kopēta

Vienkārša kausētā siera recepte / Kolāža: My, foto: ekrānšāviņi no video

Kausēts siers ir lielisks papildinājums jebkurām brokastīm vai svētku galda uzkodu pagatavošanai. Lai gan veikalu plaukti ir pilni ar dažādiem šī produkta veidiem, My atrada vienkāršu kausētā siera recepti, ko var pagatavot gandrīz ikviens.

Ar mājās gatavota kausētā siera recepti dalījās TikTok pārtikas blogere @tak.smachno.tyt.

Jums būs nepieciešams:

  • biezpiens – 500 g;
  • olas – 2 gab;
  • sviests – 80 g;
  • sāls – 1 tējkarote;
  • dzeramā soda – 1 tējkarote.

Vispirms ar blenderi labi saputojiet biezpienu, olas, pievienojiet iepriekš izkausētu sviestu un sāli.

Gatavo maisījumu liek uz lēnas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē apmēram 5 minūtes, līdz tas izkusīs un kļūs biezs. Tad pievieno cepamo sodu un samaisa, atstājot uz karstuma vēl uz brīdi.

Beigās vēlreiz saputo ar blenderi, lai nebūtu gabaliņu.

Receptes autore iesaka pievienot smalki sagrieztu desu, desiņas, ceptas sēnes, garšaugus vai itāļu garšaugus.

“Nākamajā dienā šis siers tik ļoti sacietē, ka to var berzēt uz mīklas kā pirktu sieru vai uzsildīt mikroviļņu krāsnī, un tas atkal būs šķidrs,” raksta pārtikas blogere.

Kā mājās pagatavot kausēto sieru – skaties video:

Citas receptes:

Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai