Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot lasi ar krējuma mērci.
Lasis ar krējuma mērci būs vēl gardāks / foto depositphotos.com
Lasis ir garšīgs un veselīgs ēdiens pusdienām vai vakariņām. Zivis palīdzēs dažādot ēdienkarti. Izmantojot dažādas marinādes un mērces, katru reizi varat piešķirt tai īpašu garšu.
Kā pagatavot neapstrādātu lasi pēc šefpavāra receptes – tālāk materiālā. Iepriekš stāstījām, kā plānās šķēlēs sagriezt zivi sviestmaizēm.
Kā pagatavot gardu lasi
Franču šefpavārs un bijušais restorāna īpašnieks Žoels Mīels (Joel Miel) ir dalījies ar laikraksta Express recepti laša pagatavošanai ar krēmīgu spinātu mērci.
“Es pievienoju svaigus spinātus, lai iegūtu bagātīgu, samtainu mērci ar vieglu skābumu,” norādīja pavārs.
Savam ēdienam viņš laša ādu cep atsevišķi, kas, kā viņš saka, vienmēr pārsteidz viesus, lai gan pati metode ir ļoti vienkārša.
Lūk, kā pagatavot lasi pannā. Ņemiet:
- divus laša filejas gabalus;
- sāls;
- pipari;
- ēdamkarote sviesta;
- olīveļļa;
- 120 ml sausa baltvīna;
- šalotes;
- 180 ml dubultā krējuma;
- tējkarote Dižonas sinepju;
- pusi citrona sulas;
- 60 g svaigu spinātu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem (170 grādiem ar ventilatoru). Atdaliet zivs gabaliņus no ādas, lai to nesaplēstu. Uz cepšanas paplātes uz pergamenta izkārtojiet laša gabaliņus un novietojiet tos uz tā. Apsmērējiet tos ar izkausētu sviestu un pievienojiet garšvielas.
Lasiet arī:
Pārklājiet ar vēl vienu pergamenta loksni un piespiediet virsū ar kaut ko smagu un karstumizturīgu. Tas jādara, lai novērstu mizu saraušanos. Cep apmēram 25 minūtes, līdz tās kļūst zeltainas un kraukšķīgas.
Tagad pārejiet pie mērces. Katliņā ielej baltvīnu un citrona sulu. Ielej sasmalcinātos šalotes sīpolus un vāra, līdz šķidrums ir gandrīz pilnībā iztvaikojis.
Pievieno sinepes, krējumu un garšvielas. Vāra uz lēnas uguns apmēram divas minūtes. Iemaisa sasmalcinātus spinātus un vāra vēl 30 sekundes. Kad āda ir gatava, laša fileju pārberiet ar garšvielām.
Lielā pannā ar nelīpošu virsmu uz ļoti lēnas uguns izkausējiet gabaliņu sviesta. Ievietojiet zivis un cepiet zem vāka divas līdz trīs minūtes no katras puses, neapbrūninot. Džoels norādīja, ka lašam jābūt gandrīz gatavam, bet vidusdaļa vēl būs nedaudz sārta.
Izņemiet laša fileju un izlieciet uz uzsildītiem šķīvjiem. Virsū bagātīgi pārkaisa krēmīgo spinātu mērci. Dekorējiet ar kraukšķīgām laša mizaļām. Zivis vislabāk pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

