Gaisīgs un mitrs mannikīns patiks ikvienam, kurš to izmēģinās.
Šī tējas kūka ātrai tējas pagatavošanai nevar nepatikt / kolāža My, foto depositphotos.com
Ja mājās nav nekā salda, bet vēlaties sevi palutināt – izmēģiniet šo pārsteidzošo kūku uz kefīra. Tā kā tai pievieno mannas putraimus, to sauc par manniku. Mīka vienmēr iznāk gaisīga un mitra iekšpusē. Mannas putraimi piešķir tai jauku, mīklu struktūru. Recepti ir ļoti viegli atcerēties un vēl vieglāk pagatavot.
Pūkains kefīra manniķis
Šis ēdiens patiks tiem, kam garšo deserti uz ātru roku. Pietiek tikai nomērīt vajadzīgo produktu daudzumu, samaisīt un ievietot cepeškrāsnī.
Jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:
- tasi miltu;
- glāze mannas putraimu;
- glāze kefīra;
- glāze cukura;
- viena ola;
- šķipsniņa sāls;
- šķipsniņa cepamās sodas.
Uzreiz ieslēdz cepeškrāsni, lai tā sakarst līdz 180°.
Atstāj kefīru uz galda uz nakti vai uz 24 stundām, lai nedaudz paskābinātu. Sajauc ar mannas putraimiem un atstāj uz 20 minūtēm uzbriest. Iejauc olu, sāli un cukuru un rūpīgi samaisa. Miltus izsijā caur smalku sietu, lai mannikīns būtu gaisīgs. Iejauc pārējā maisījumā un mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga. Visbeidzot pievieno cepamo sodu.
Ielej maisījumu ietaukotā vai ar pergamentu izklātā pīrāga formā. Cep apmēram 30-40 minūtes, periodiski pārbaudot deserta gatavību ar zobu bakstāmo. Gatavo mannikīnu atdzesē uz kefīra un pārkaisa ar pūdercukuru.
Šī ir vienkāršākā pamatrecepte. Ja vēlaties, lai pīrāgs būtu salds un ar pildījumu, varat to sagriezt un pārziest ar ievārījumu, iebiezinātu pienu vai jebkuru citu krēmu pēc garšas. Pirms cepšanas pēc vēlēšanās var pievienot arī augļus vai ogas pašam pīrāgam.

