Milti bieži izraisa aktīvu eļļas izšļakstīšanos.
Kopēta saite
Kā cept zivis, neizsmidzinot eļļu / Kolāža: My, foto: Freepik
Galvenais:
- Cietes vai rīvmaizes drupatas samazina šļakstīšanos
- Blīva maizes mīkla neļauj smaka izplatīties.
- Zivis kļūst sulīgas un apceptas
Cepta zivs tradicionāli tiek uzskatīta par vienu no kaprīzākajiem ēdieniem: asais aromāts, taukaini šļaksti un ilgā tīrīšana bieži vien attur no tās gatavošanas mājās. Taču kulinārijas eksperti apliecina – no šīm neērtībām var izvairīties burtiski ar vienu gājienu, vienkārši aizstājot ierasto sastāvdaļu apcepumā.
Oboz stāsta, kurš produkts palīdz uzturēt virtuvi tīru, līdz minimumam samazināt smaku un vienlaikus padarīt zivis sulīgas un apetītlīgas.
Kāpēc milti nav labākā izvēle
Šķiet, ka miltu maizes cepšana ir klasika, taču tieši tā visbiežāk izraisa postījumus virtuvē. Cepšanas laikā miltu daļiņas ātri uzsūc mitrumu un uzreiz atdod to atpakaļ, radot karstas eļļas mikroplaisas. Turklāt šādai apcepšanai gandrīz nav smaržas saglabāšanas – zivju aromāts ātri izplatās pa visu dzīvokli.
Eksperti iesaka miltus aizstāt ar citu sausu produktu, kas rada blīvāku un kontrolējamu garozu.
Ko izmantot miltu vietā
- Kartupeļu vai kukurūzas ciete – veido plānu, sausu plēvīti, kas “noslēdz” zivs virsmu un ievērojami samazina izšļakstīšanos.
- Pulverveida rīvmaizes – nodrošina kraukšķīgu, brūnu garozu un labi notur garšvielas.
- Labības un garšvielu maisījumi – nodrošina biezu pārklājumu un patīkamu tekstūru.
Šis pārklājums darbojas kā barjera: zivs nenonāk tiešā saskarē ar karsto eļļu, tāpēc smarža gandrīz neizplatās.
Metodes priekšrocības
- Ciete un rīvmaize neveido “putekļus”, kas reaģē ar eļļu.
- Minimāls aromāts dzīvoklī. Blīvā garoza saglabā dabisko zivju garšu.
- Perfekta tekstūra. Sulīga iekšpusē un vienmērīgi apbrūnināta no ārpuses.
- Ātrums un vienkāršība. Tehnoloģija neatšķiras no parastās cepšanas.
Kā pareizi cept zivis, lai izvairītos no smakas
- Sagrieziet zivis mazos gabaliņos.
- Rūpīgi nosusiniet ar papīra dvieli.
- Apviļāiet cietē, rīvmaizē vai speciālā sausā maisījumā.
- Uzkarsē minimālu eļļas daudzumu.
- Apcep uz vidējas uguns, līdz kļūst zeltaini.
- Novietojiet uz salvetes, lai noņemtu lieko tauku daudzumu.
Šis vienkāršais uzrāviens var būt īsts glābiņš tiem, kas mīl zivis, bet kam nepatīk smarža un nekārtība pēc pagatavošanas. Šī metode neprasa papildu pūles, bet padara procesu daudz ērtāku un patīkamāku.
Jūs varētu arī interesēt:
Par avotu: The Observer
“The Observer (stilizēts nosaukums – Oboz. ir Ukrainas sociālās un politiskās orientācijas interneta izdevums. Tas tika dibināts 2001. gadā. Tas pieder Ukrainas politiķim un uzņēmējam Mihailam Brodskim. Viņš ir Obozrevatel redakcijas padomes priekšsēdētājs. Galvenais redaktors ir Orest Sokhar.
Izdevumā tiek atspoguļotas sabiedriski politiskās, kultūras un citas svarīgas ziņas no Ukrainas un pasaules.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

