Kā pagatavot ideālas olas bez pannas: profesionāla šefpavāra metode

Ola ar olu ir ola, kas pagatavota bez čaumalas.

Saite kopēta

Kā pagatavot sautētu olu mikroviļņu krāsnī / Kolāža: My, foto: Freepik

Jūs uzzināsiet:

  • Kā pagatavot olas bez plīts
  • Kā pagatavot olu ar olu pannu mikroviļņu krāsnī?

Dažiem olu vārīšana ir vienkārša lieta, bet citiem tas var būt īsts izaicinājums, kas bieži vien beidzas ar neveiksmīgu mēģinājumu.

Mys jums pastāstīs, kā ātri pagatavot perfektu olu, izmantojot mikroviļņu krāsni.

Jums varētu patikt: Kā pagatavot sulīgu vistas fileju: pieci garšīgas gaļas noslēpumi

Tradicionālā metode ar verdoša ūdens virpuli un uzmanīgu olas iemērkšanu nav domāta visiem. Tāpēc profesionālā pavāre un pavārmākslas autore Sindija ir dalījusies ar metodi, kā pagatavot olu, kurai nav nepieciešams ieslēgt plīti. Par to raksta Express.

Kā pagatavot olu ar putukrējumu mikroviļņu krāsnī

Šai metodei nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas:

  • Viena ola
  • Trīs ceturtdaļas tases verdoša ūdens
  • Viena tējkarote etiķa (baltā vīna, rīsu vīna vai ābolu sidra etiķa).

Vispirms krūzē ielej verdošu ūdeni un pievieno etiķi. Karstais ūdens palīdz proteīnam ātrāk sarecēt, bet etiķa skābums padara to blīvu un viendabīgu.

Vislabāk ir olu saputināt uz darba virsmas vai ar karoti, nevis pret bļodas malu, lai izvairītos no čaumalas gabaliņiem. Pēc tam uzmanīgi nolaidiet to karstā ūdenī. Bļodu pārklājiet ar mikroviļņu krāsnij drošu šķīvi. Tas jādara, lai novērstu dzeltenuma sprādzienu un radītu tvaiku, kas palīdzēs olu baltumam vienmērīgi sacietēt.

Pēc tam ielieciet visu mikroviļņu krāsnī uz 80% jaudas apmēram uz 30 sekundēm. Nav ieteicams izmantot maksimālo jaudu – tad dzeltenums var pārāk ātri sacietēt un baltums paliks šķidrs. Pēc tam izņemiet šķīvi, apgrieziet olu ar karoti tā, lai olas baltums pārklātu dzeltenumu, un atkal pārklājiet. Pievienojiet vēl 15 sekundes karstuma. Ja olas baltums nav pilnībā sakrāsojies, procesu var atkārtot ar īsiem 5-10 sekunžu intervāliem.

Kad ola ir gatava, izlejiet ūdeni un novietojiet produktu uz papīra dvieļa, lai tas nožūtu un neturpinātu vārīties no atlikušā karstuma. Ja jāvārās vairākas olas, procedūra jāatkārto ar jaunu ūdens un etiķa devu.

Vienīgā problēma ir tā, ka mikroviļņu krāsns jauda ir dažāda – no 600 līdz 1200 vatu, tāpēc gatavošanas laiks būs jāizvēlas individuāli.

Noskatieties videoklipu par to, kā pagatavot olu panējumu mikroviļņu krāsnī:

Lasiet arī:

Par avotu:

. – ir britu ziņu tīmekļa vietne, kas saistīta ar laikrakstu Daily Express, kas ir viens no vecākajiem bulvārpreses laikrakstiem Apvienotajā Karalistē. Vietne pieder mediju uzņēmumam Reach PLC, kam pieder arī citi populāri izdevumi, piemēram, Daily Mirror un Daily Star.

Ja pamanāt kļūdu, lūdzu, izceliet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai par to ziņotu redakcijai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai