Karstā šokolāde garšo labāk nekā kafejnīcā: 3 vienkāršas receptes mājās

Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot karsto šokolādi mājās, lai tā būtu tikpat laba kā kafejnīcā nopērkamais dzēriens.

Pašdarināta karstā šokolāde var būt ļoti garšīga / My kolāža, depositphotos.com foto

Karstā šokolāde ar zefīru jau izsenis asociējas ar mājas siltumu un mājīgumu, kura aukstajā sezonā tik ļoti pietrūkst. Tomēr garšīgākos dzērienus parasti nākas iegādāties kafejnīcās, jo pulverveida analogi bieži vien neattaisno cerības.

Esam apkopojuši trīs vienkāršus variantus, kā pagatavot karsto šokolādi mājās. Ar to palīdzību jūs varat baudīt gardus dzērienus un palutināt savus tuviniekus.

Bieza karstā šokolāde – recepte ar kakao

Šis ir smaržīgs un sātīgs deserts, kas ziemas vakarus piepildīs ar īpašu siltumu. Tam mēs ņemam:

  • 300 mililitrus piena;
  • 50 grami šokolādes (70%);
  • ēdamkarote kakao;
  • cukuru;
  • šķipsniņa kanēļa vai vaniļas;
  • putukrējums.

Pārejam pie tā, kā pagatavot karsto šokolādi. Ielejiet pienu katliņā un uzkarsējiet to. Pievienojiet tam kakao un samaisiet, lai pārliecinātos, ka tajā nav gabaliņu.

Šokolādi smalki sasmalcina ar nazi un ielej katliņā. Maisa, līdz tā izkūst. Kad maisījums ir gluds, pievieno cukuru, vaniļu vai kanēli garšas uzlabošanai.

Ielej dzērienu tasītēs un dekorē ar putukrējumu.

Karstā šokolāde – klasiskā recepte

Mēs arī noskaidrojām, kā no šokolādes pagatavot karsto šokolādi. Lai to paveiktu, ir nepieciešams:

  • 100 gramus šokolādes (tumšās);
  • 500 mililitri piena;
  • 50 mililitri krējuma;
  • viena ēdamkarote cukura;
  • tējkarote vaniļas ekstrakta.

Šokolādi smalki sasmalcina ar nazi. Pienu ielej katliņā un uz lēnas uguns uzkarsē. Ielej šokolādi, cukuru, vaniļu un krējumu. Maigi maisot, līdz maisījums kļūst viendabīgs, bet neļauj tam uzvārīties.

Lasīt arī:

Noņemiet no karstuma un viegli saputojiet ar putukrāsniņu – jāveidojas vieglām putām. Ielej dzērienu tasītēs un pasniedz karstu. Var dekorēt ar šokolādes skaidiņām.

Karstā šokolāde – recepte ar rumu

Visbeidzot, padomāsim, kā pagatavot karsto šokolādi ar vieglu alkoholisku piegaršu un neticamu garšu. Šim nolūkam mēs ņemam:

  • 100 gramus šokolādes (tumšās);
  • 200 mililitri piena;
  • 30 mililitri ruma;
  • tējkarote cukura;
  • šķipsniņa kanēļa.

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Tad ielej pienu un samaisa. Visbeidzot pievieno cukuru, rumu un kanēli. Izmaisiet un pasniedziet šo biezo desertu.

Dažādības labad govs piena vietā var izmantot kokosriekstu pienu, mainīt garšvielas vai alkoholisko dzērienu. Piemēram, ar šķipsniņu čili piparu var panākt sildošāku efektu.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai