Uztura speciālisti ir stāstījuši par populāru garšvielu, kas var ievērojami palielināt kaloriju daudzumu jebkurā ēdienā.
Uztura speciālisti pastāstīja, kāpēc tieviem cilvēkiem vajadzētu atteikties no majonēzes / foto depositphotos.com
Garšvielas var mainīt ēdiena uzturvērtību, ātri vien pievienojot ēdienam kalorijas, taukus un sāli.
Uztura speciālisti apgalvo, ka garšvielas var lietot ar mēru, raksta Today. Taču viņi norāda, ka ir garšviela Nr. 1, no kuras jāizvairās, ja uzraugāt savu svaru.
Uztura speciāliste Lisa Jaņa iesaka atteikties no majonēzes, ja vēlaties zaudēt svaru. Viņa atklāja, ka majonēze satur daudz tauku un kaloriju, tāpēc tā ir vismazāk veselīgā garšviela tiem, kas vēlas zaudēt svaru.
Uztura speciāliste Natalie Rizzo piebilda, ka majonēze satur arī ievērojamu daudzumu piesātināto tauku.
Cik daudz kaloriju ir majonēzē
Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem viena ēdamkarote majonēzes satur 94 kalorijas un 10 gramus tauku, tostarp 1,6 gramus piesātināto tauku.
Kāpēc majonēze ir kaitīga
Pētījumi liecina, ka piesātināto tauku lietošana lielā daudzumā ir saistīta ar svara pieaugumu. Turklāt tieši šie tauki var paaugstināt “sliktā” holesterīna līmeni, kas palielina sirds un asinsvadu slimību risku.
Amerikas Sirds asociācija ir brīdinājusi, ka pārāk daudz kaloriju no jebkura avota var izraisīt svara pieaugumu.
Ko iesaka uztura speciālisti
Jaen norādīja, ka, ja jums patīk majonēze, ēdiet to, bet ar mēru un ierobežojiet citas treknās piedevas.
Rizzo piebilda, ka ar majonēzi parasti pietiek ar vienu ēdamkaroti.
“Dažreiz jums var būt nepieciešams nedaudz vairāk par ieteicamo porciju, un tas ir labi, bet nedariet to katru reizi,” viņa brīdināja.
Citas ziņas par svara zudumu
Uztura speciālisti jau iepriekš ir atklājuši, ka dažas tējas var palīdzēt zaudēt svaru, pateicoties antioksidantiem, kas veicina vielmaiņu un uzlabo gremošanu.
Uztura speciālisti norādīja, ka cilvēkiem, kuri pastāvīgi dzer tēju, var būt mazāks vidukļa apkārtmērs un ķermeņa masas indekss, taču svarīgi ir arī citi dzīvesveida paradumi.

