Gurķus kečupā bez sterilizācijas pagatavo vienkārši, un rezultātu novērtēs gan mājinieki, gan viesi.
Gurķi ar kečupu iznāk ļoti garšīgi un neparasti / kolāža My, foto depositphotos.com, ekrānšāviņš
Šogad vajadzētu pamēģināt pagatavot gurķus čilli kečupā vai ar kādu maigāku mērci ziemai. Šāda konservēšana izrādās ļoti garšīga un neparasta.
Mēs esam izvēlējušies trīs dažādas receptes, pēc kurām var pagatavot pikantus un kraukšķīgus gurķus.
Gurķi čilli kečupā – Eugene Klopotenka recepte.
No šī sastāvdaļu daudzuma pagatavo divus litrus kornišonu burku. Lai pagatavotu gurķus ziemai kečupā, nepieciešams ņemt:
- kilogramu gurķu;
- 100 gramus čilli kečupa;
- divas ēdamkarotes cukura;
- divas ēdamkarotes etiķa;
- seši melnie pipari;
- četras ķiploka daiviņas;
- divi dilles ziedi;
- divas lauru lapas;
- divas ēdamkarotes sāls.
Uz pāris stundām iemērciet gurķus ūdenī. Pa to laiku noskalojiet lapas, sterilizējiet burkas un nomizojiet ķiplokus. Ielieciet tos burkās un virsū novietojiet gurķus ar abās pusēs nogrieztiem galiem.
Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un pārlej dārzeņus. Atstāj uz brīdi, nolej ūdeni atpakaļ un atkal uzvāra. Burkām pievieno melnos piparus un lauru lapu. Aplej ar verdošu ūdeni, aizver ar vākiem un atstāj uz 15 minūtēm.
Notecina ūdeni katliņā, pievieno cukuru, sāli un kečupu. Samaisa, uzvāra un ielej etiķi. Ielej marinādi burkās un satin.
Marinēti gurķi kečupā
Gurķīši iznāk smaržīgi, pikanti un ļoti garšīgi. Pēc šīs receptes pagatavos piecus litrus burku. Pagatavošanai ņemiet:
- trīs kilogramus gurķu;
- čilli kečupa iepakojums (270 gramu);
- glāze etiķa (9 %);
- glāze cukura;
- divas ēdamkarotes sāls;
- pusotrs litrs ūdens;
- lauru lapa;
- smaržīgie pipari;
- asie pipari;
- ķiploki.
Gurķus mērcējiet apmēram 20 minūtes, pēc tam tos noskalojiet un nogrieziet kātiņus.
Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno cukuru, kečupu, sāli un etiķi. Vāra piecas minūtes un pa to laiku sterilizē burkas mikroviļņu krāsnī. Ielieciet tajās ķiploku šķēles un aso piparu šķēles.
Lasiet arī:
Biezi izklājiet gurķus un pārlejiet ar marinādi. Pārsegt tos ar vāciņiem un desmit minūtes sterilizēt katlā ar ūdeni. Pēc tam tos izņem un aizver. Burkas pagriež otrādi un atstāj iesaiņotas, līdz atdziest.
Kraukšķīgi gurķi kečupā – recepte
Tiem, kam nepatīk pikanti, gurķus var pagatavot arī kečupā. Tikai nav nepieciešams lietot pikantu mērci. Trīs litru burkām nepieciešams ņemt:
- pusotrs kilograms gurķu;
- pusotrs litrs ūdens;
- sešas ēdamkarotes kečupa;
- trīs ēdamkarotes etiķa (9%);
- trīs ēdamkarotes cukura;
- pusotra ēdamkarote sāls;
- sešas ķiploka daiviņas;
- pusotra lapas mārrutku;
- trīs upeņu lapas;
- seši dilles zariņi;
- deviņi pētersīļu kātiņi;
- seši zirnīši smaržīgo piparu.
Iepriekš iemērciet gurķus. Sterilizētās burkās ieber dilles, mārrutkus, jāņogu lapas, pētersīļus, ķiplokus un piparus.
Gurķus blīvi saklāj un pārlej ar verdošu ūdeni. Aizver ar vāciņiem un atstāj uz 10 minūtēm. Šķidrumu notecina katliņā, pievieno kečupu, cukuru un sāli. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pēc minūtes ielej etiķi. Labi samaisa un pārlej marinādi gurķiem.
Aizveriet konservu, apgrieziet otrādi un atstājiet tā, līdz atdziest. Kraukšķīgi gurķi kečupā – gatavi.

