Daudzi cilvēki gailenes cep nepareizi: lūk, kā vislabāk atbrīvoties no rūgtuma.

Pareizi pagatavotas gailenes ir garšīgas, aromātiskas un bez rūgtuma piegaršas.

Ceptas gailenes iznāk ļoti smaržīgas un garšīgas / foto depositphotos.com

Ukrainā ir sākusies gaileņu sezona. Šīm gardajām sēnēm ir apbrīnojama garša, taču tās jāprot pagatavot. Pretējā gadījumā to garša būs rūgta.

Mēs esam noskaidrojuši, kā un cik daudz grilēt gailenes, lai iegūtu vislabāko rezultātu.

Kā cept gailenes bez rūgtuma

Kā norāda pieredzējuši sēņotāji, rūgta garša visbiežāk parādās sēnēm, kas aug skujkoku ielokā. Tā var būt arī gailenēm, kas vāktas sausā un karstā laikā.

Nepatīkama garša var rasties, ja tās pārāk ilgi uzglabātas saldētavā. Ja sēnes tiek noliktas glabāšanai, ir svarīgi tās izmantot trīs mēnešu laikā.

Lai atrisinātu šo problēmu, gailenes rūpīgi izskalojiet, lai atbrīvotos no jebkādiem piemaisījumiem, kas var negatīvi ietekmēt garšu. Turklāt labs risinājums būtu tās iemērkt sālītā ūdenī. Uz īsu brīdi atstājam sēnes, lai nosēstos netīrumi, un uzreiz izmetam tās uz diedzētāja. Ir svarīgi atcerēties, ka tās var mērcēt īsu laiku. Ūdens vietā mērcēšanai var izmantot pienu. Atstājiet gailenes tajā uz pusotru stundu.

Ir vērts saprast, cik ilgi cept gailenes. Tās ir iepriekš jānovāra apmēram 10 minūtes un tad jāpāriet pie cepšanas. Tās ievieto sausā pannā un cep uz vidējas uguns apmēram septiņas līdz astoņas minūtes.

Cik ilgi cept gailenes bez vārīšanas

Dažas saimnieces interesējas, vai ir iespējams sēnes nevis vārīt, bet gan uzreiz apcept, jo ne vienmēr ir laiks iepriekšējai sagatavošanai. Parasti gailenes vāra vai tvaicē, bet tas nav nepieciešams, ja ir jaunas sēnes.

Lasiet arī:

Svarīgi saprast, ka, ja tos nevāra, cepšanas laiks nedaudz paildzināsies, taču tos var pagatavot arī šādā veidā. Turklāt šajā gadījumā būs nepieciešams iztvaicēt lieko mitrumu.

Ja gailenes nav vārītas, pannā izdalīsies daudz sulas. Lai tās apceptu, nevis sautētu, šķidrums ir jāiztvaicē. To kopējais gatavošanas laiks palielināsies divas reizes – līdz 15 minūtēm. Kad sēnes ir gandrīz gatavas, tās jāpasūda ar garšvielām.

Kā cept gailenes ar kartupeļiem un skābo krējumu

Piemēram, aplūkosim, kā un cik daudz cept gailenes ar skābo krējumu. Lai pagatavotu šo garšīgo ēdienu, ir nepieciešams:

  • Divas ēdamkarotes sviesta;
  • 300 gramus sīpolu;
  • 500 grami gaileņu;
  • 800 gramus kartupeļu;
  • skābais krējums;
  • sāls;
  • malti melnie pipari;
  • dilles.

Nomazgājiet sēnes no smiltīm un netīrumiem, sagrieziet gabaliņos, bet mazās sēnes atstājiet veselas. Sīpolus nomizo un sagriež puskociņos. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno gailenes un, maisot, cep, līdz iztvaiko sēņu sula. Ja sēnes ir vārītas, tās vāra 7-8 minūtes, bet, ja tās ir jēlas, tad vāra 15 minūtes.

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Apcep tos atsevišķi, līdz tie apbrūnē uz augstas uguns. Tad kartupeļiem pievieno gailenes un sīpolus. Garšojiet un pēc garšas pievienojiet skābo krējumu. Sajauc un pagatavo līdz gatavībai. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai