Tomāti izkusīs mutē.
Saite kopēta
Pildītu tomātu recepte / Kolāža: My, foto: pixabay, ekrānšāviņš no video
Pildīti pipari un pildīti kāposti ir ēdieni, kas ir diezgan populāri uz ukraiņu galda. Bet, ja vēlaties ko oriģinālāku, izmēģiniet pildītus tomātus. Tā ir vienkārša, garšīga un oriģināla uzkoda, kas lieliski papildinās gan parastas pusdienas vai vakariņas, gan svētku mielastu. My atrada ceptu tomātu recepti, ar kuru dalījās YouTube kanālā “Top Recipes by Alla”.
Starp citu, jau iepriekš stāstījām, kā pagatavot mājas kečupu ziemai.
Jums būs nepieciešams:
- tomāti – 10 gab;
- malta gaļa – 500 g;
- sīpols – 1 gab;
- cietais siers – 100 g;
- pētersīļi pēc garšas;
- sāli, piparus, garšvielas maltai gaļai pēc garšas.
Vispirms tomātus labi nomazgā, nogriež galus un ar karoti uzmanīgi izslauka vidu.
Gaļu sagrieziet nelielos kubiņos un nolieciet tos atsevišķā bļodā, tie lieti noderēs.
Tad nomizo sīpolu un sagriež to nelielos gabaliņos. Sīpoliem pievieno malto gaļu, tomātu mīkstumu, sāli, piparus un garšvielas.
Kad visas sastāvdaļas ir apvienotas, masu kārtīgi samaisa.
Pēc tam sagatavotos tomātus piepildiet ar malto gaļu. Katra tomāta iekšpusē ieliek pa gabaliņam siera.
Uzlieciet pildītos tomātus uz cepšanas paplātes un cepiet 180°C temperatūrā apmēram 45-50 minūtes.
Lai padarītu ēdienu draudzīgāku budžetam, maltai gaļai var pievienot nedaudz rīsu. Ar šo recepti dalījās pārtikas blogere @anna_sholkova vietnē TikTok.
Kā pagatavot pildītus tomātus ar malto gaļu un rīsiem – skaties video:
Citas receptes:
Par personu: anna_sholkova
anna_sholkova ir populāra ukraiņu kulinārijas blogere Instagram un TikTok. Bloga autore regulāri publicē interesantas gardēžu ēdienu receptes. Uz anna_sholkova ir parakstījušies vairāk nekā 57 tūkstoši Instagram lietotāju.
Ja pamanāt kļūdu, izceliet vajadzīgo tekstu un nospiediet Ctrl+Enter, lai informētu redakciju.

