Es gatavoju ledus veidnēs: piecu minūšu mērci borščiem un sautējumiem bez kārbām.

Ļoti vienkāršs un garšīgs pagatavošanas veids, kas neprasa nekādas ķēpāšanās ar burciņām.

Vecmāmiņas ziemas sagatavošana / kolāža My, foto depositphotos.com

Rudens ir ideāls gadalaiks konservu gatavošanai. Garšīgi un vienkārši izstrādājumi ziemai ir ērti, jo vienmēr zini to sastāvu. Kad ziemā jums nebūs pa rokai svaigu dārzeņu, jūs noteikti pateiksiet paldies sev par ieguldīto darbu.

Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot boršču sagatavi ziemai bez kāpostiem un bietēm. To var izmantot arī zupām, sautējumiem, plovam, sautētiem kāpostiem un daudziem citiem ēdieniem. Un galvenais receptes pluss ir tas, ka to gatavo veidnēs saldētavai. Jums nebūs jāsterilizē burkas un jāmeklē uzglabāšanas vieta.

Boršču gatavošana ziemai ledus veidnēs

Neparasti ziemas dārzeņu pagatavošanas veidi / My kolāža, ekrānšāviņš tiktok.com/@olena.khrupina5

Ar nestandarta ēdiena recepti dalījās blogeris OlenAdel vietnē Tik Tok. Pēc viņas teiktā, šī mērce ir sena recepte no viņas vecmāmiņas. Sieviete parādīja, kā var viegli pagatavot dārzeņus ledus gabaliņu formā un izmantot ziemā.

Vienkāršus preparātus ziemai bez sterilizācijas un burciņām gatavo no šādiem produktiem.:

  • divi lieli tomāti;
  • vienu papriku;
  • viens sīpols;
  • trīs ķiploka daiviņas;
  • sāls, pipari, cukurs, garšvielas pēc garšas;
  • karote saulespuķu eļļas;
  • ķekars dilles.

Visi dārzeņi ir rūpīgi jānomazgā un nomizo. Tomātus šim nolūkam ieteicams sagriezt no augšas krusta veidā un aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam noņem miziņu. No paprikas izņem sēklas. Visus dārzeņus ievieto blendera bļodā un sasmalcina līdz viendabīgai masai.

Uz plīts uzliek pannu ar biezu dibenu un ielej eļļu. Uzkarsē uz lielas uguns, tad ieber dārzeņu maisījumu un slēdza degli līdz lēnam karstumam. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 5 minūtes.

Gatavajam borščam jāatdziest līdz istabas temperatūrai. Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un piparus, kā arī smalki sagrieztas dilles. Pēc tam atdzesēto maisījumu ar karoti ievieto ledus formās.

Lasīt arī:

Ielieciet dārzeņu sagataves ziemai saldētavā un uzglabājiet, līdz būs nepieciešams pagatavot ēdienu. Ja viss ēdiens neiekļaujas traukā, pārējo var ievietot burkā, kas sterilizēta mikroviļņu krāsnī.

Izmantojiet mērci šādā veidā: dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievienojiet katliņā 2-3 kubiņus, lai tā izšķīst un sajaucas ar pārējām sastāvdaļām.

Iespējams, jūs interesēs arī jaunumi:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai