Garšīgā nūdeļu zupa kļūs vēl garšīgāka ar vienu garšvielu.
Ko pievienot zupai garšas uzlabošanai / kolāža My, foto depositphotos.com, pixabay
Apturīga zupa ar vistas gaļu lieliski sasilda rudenī un ļauj ātri pabarot kuplu ģimeni. Vistas fileja piesātina buljonu ar vitamīniem un neatkārtojamu garšu. Lai gan recepte ir zināma ikvienam, ir veidi, kā to padarīt vēl garšīgāku. Esam publicējuši detalizētu recepti un pastāstījuši, kā uzlabot zupas garšu.
Iepriekš mēs rakstījām, cik ilgi jāvāra vistas fileja pirmajiem ēdieniem, lai tā nekļūtu “gumijota”.
Klasiska vistas zupa ar slepenu garšvielu
Padomu, kā uzlabot ēdiena garšu un aromātu, publicēja Express tīmekļa vietne, citējot kulinārijas eksperti Christinu Manian. Lai bagātinātu zupu un piešķirtu tai skaistu krāsu, šefpavāre iesaka pievienot kurkuma. Ar to buljons iegūst unikālu, nedaudz muskatainu garšu un satriecošu zeltainu nokrāsu. Patīkams bonuss – garšviela ir ļoti veselīga.
Šajā receptē minētajai vistas zupai ar vermicelli nepieciešamas šādas sastāvdaļas.:
- viena vistas fileja;
- divi kartupeļi;
- viens burkāns;
- viens sīpols;
- ēdamkarote saulespuķu eļļas;
- deviņdesmit gramus makaronu;
- lauru lapa;
- pusi tējkarotes kurkumas;
- sāls, pipari un citas garšvielas pēc jūsu gaumes.
Vistas gaļu vāriet apmēram stundu, līdz tā kļūst mīksta. Lai iegūtu aromātisku buljonu, var ņemt gaļas daļas ar kauliem un ādu. 25 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un lauru lapu.
Burkānus sagriež puskociņos, sīpolus sagriež mazos kubiņos. Ielieciet dārzeņus pannā ar karstu eļļu. Cep 3-4 minūtes, bet pirms tam pievieno kurkumu. Eksperts paskaidro, ka garšviela karsējot “izšķīdina” tās garšu, un vienkārša vistas zupa pārvērtīsies greznā ēdienā. Ja vēlaties ēdienu padarīt pikantāku, varat palielināt kurkumas daudzumu.
Lasiet arī:
Kad kartupeļi ir uz pusi izvārīti, buljonam pievienojiet cepeti un dārzeņus. Tad pievieno vermikellas. Sāli, piparus un pagatavojiet līdz ideālam aromātam. Vāra vēl 7-10 minūtes un izņem “lauru lapu”. Ieteicams ēdienu kādu laiku atstāt zem vāka, lai tas ievilktos.
Vistas nūdeļu zupu pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem un rīvmaizi. Jūs būsiet pārsteigti, cik garšīga tā ir.

