Mēs soli pa solim pastāstīsim, kā mājās pagatavot pārsteidzoši garšīgu un aromātisku desertu.
Jūs varat pagatavot gardu kafijas kūku mājās / foto freepik.com
Pasaulē ir daudz garšīgu desertu, un to pagatavošana var būt īsta meditācija. Labs variants, kā sevi palutināt, ir Marijas Berijas kafijas kūka. Tie, kas to ir nogaršojuši, to ir nosaukuši par neparastu un pārsteidzošu tās gardā pildījuma dēļ.
Konkrēti, tam tiek gatavots lazdu riekstu pralinē. Izrādās, tas nav nemaz tik sarežģīti, ja ir pārbaudīta recepte. Tas var būt deserts kādam īpašam notikumam vai vienkārši veids, kā sevi palutināt aukstās rudens dienās.
Kafijas kūka – recepte no Mary Berry konditoriem
Lai pagatavotu šo neticami garšīgo un neparasto desertu, jums nav nepieciešams iegādāties dārgus un neparastus produktus. Visi tie ukraiņiem jau sen ir pazīstami. Pagatavošanai mēs ņemam:
- ēdamkaroti kafijas granulu;
- ēdamkarote tikko vārīta ūdens;
- četras olas;
- 225 grami sviesta;
- 225 grami pūdercukura;
- 225 grami miltu;
- tējkarote cepamā pulvera;
- 100 g cukura;
- 75 grami veselu lazdu riekstu.
Turklāt, lai pagatavotu krēmu, jums būs nepieciešamas dažas sastāvdaļas. Starp tām ir:
- 1,5 ēdamkarotes kafijas granulu;
- 1,5 ēdamkarotes verdoša ūdens;
- 225 grami mīkstināta sviesta;
- 400 gramus pūdercukura.
Lai pagatavotu šokolādes-kafijas kūku, vispirms cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Divas apaļas formas (diametrs 20 cm) ietaukot ar eļļu un izklāt ar pergamentu.
Karstā ūdenī izšķīdina kafijas granulas un samaisa līdz viendabīgai masai. Lielajā bļodā saputo olas, pūdercukuru, miltus, cepamo pulveri un kafijas maisījumu. Sakult, lai maisījums apvienotos.
Cep 30 minūtes, nedaudz atdzesē, izņem no formām un atstāj atdzist uz režģa.
Lai pagatavotu pralinē, katliņā ielej četras ēdamkarotes ūdens un pievieno cukuru. Vāra uz lēnas uguns un samaisa. Jāiegūst sīrupaina konsistence. Pēc tam palielina siltumu un vāra, līdz maisījums kļūst gaiši zeltains. Ieber tajā lazdu riekstus, samaisa un pārlej visu uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu. Kad maisījums ir atdzisis, to var sasmalcināt vai sagriezt mazos gabaliņos.
Krēmam kafiju izšķīdina karstā ūdenī un samaisa līdz viendabīgai masai. Bļodā sakult sviestu, pakāpeniski pievienojot kafijas maisījumu un cukuru, līdz tas kļūst viegls un gaisīgs.
Tagad pāriesim pie tā, kā dekorēt kafijas kūku. Uzliekam kūka apakšu un apsmērējam to ar daļu krēma. Virspusē uzklājam otru kūku un uzsmērējam atlikušo krēmu. Virsmu dekorējam ar pralinēm. Ja ir vēlēšanās, nedaudz var ielikt iekšā kā pildījumu.